Afacerea Dacianei Sârbu prosperă pe timp de pandemie. Ce anunț surprinzător a făcut soția lui Victor Ponta

de: Emanuela Pană
09 02. 2022

Fostul europarlamentar Daciana Sârbu reușește să depășească cu brio provocările impuse de pandemie, deschizându-și cea de-a patra cofetărie Mara Mura din Bucureşti, în One City Floreasca. Anunțul a fost făcut recent de soția lui Victor Ponta, care se laudă cu bunătăți „cum făcea bunica“. Astfel, într-o perioadă în care mulți din industria HoReCa și-au închis porțile, Daciana continuă să le deschidă. Mai multe detalii, în continuare.

Afacerea Dacianei Sârbu prosperă pe timp de pandemie

Daciana Sârbu a renunțat definitv la politică în detrimentul unei pasiuni mai vechi. În urmă cu mai mulți ani, soția liderului Pro România, Victor Ponta, a făcut o școală de cofetari la Paris, după care s-a întors în țară cu scopul de a porni o afacere cu dulciurile copilăriei.

Astfel, fostul europarlamentar și-a deschis o primă cofetărie în anul 2015, afacerea sa prosperând constant de atunci și până-n prezent. Prin urmare, Dacina Sârbu s-a decis să deschidă și locația cu numărul patru începând cu această săptămână.

Cele patru cofetării îi așteaptă pe iubitorii de bunătăți în centrul și în zona de nord a Capitalei, având în meniu rețete clasice din gastronomia franceză (tarta cu lămâie şi bezea, choux-à-la crème sau macaron), alături de prăjiturile care i-au marcat copilăria (salamul de biscuți, biscuiții cu magiun sau prăjitura cu mere).

„One City Floreasca găzduieşte, din 7 februarie, a patra locaţie Mara Mura, în acelaşi decor fairy-chic. Cofetăriile Mara Mura sunt locuri de poveste, în care reţetele clasice din marea gastronomie franceză – tarta cu lămâie şi bezea (tarte citron meringuée), choux-à-la crème, cannelés sau macarons – stau lângă prăjitura cu mere, salamul de biscuiţi sau biscuiţii cu magiun cum făcea bunica“, anunță Daciana Sârbu.

Citește și: Victor Ponta, decizie radicală. Daciana Sârbu l-a obligat să facă asta

Ce anunț surprinzător a făcut soția lui Victor Ponta

Printre ingredientele speciale folosite de lanțul de cofetării se numără: floarea de soc, trandafirii englezești, fisticul și fructele de pădure.

„Îmi doresc ca business-ul să crească în continuare, în acelaşi mod organic, controlat ca şi până acum: vrem să ne asigurăm că oferim mereu aceeaşi calitate şi să ne păstrăm atenţia pentru detalii“, a mai transmis soția lui Ponta.

De unde a pornit povestea cu prăjiturile?

„Eu îmi doream foarte mult un loc cu prăjituri bune, unde să merg cu fiica mea, Irina, și să povestim. E greu să găsești un dulce bun pentru cei mici și, în același timp, în care părinții să aibă încredere. Lucru care m-a motivat să îmi imaginez cum ar arăta cofetăria ideală pentru toate vârstele“ – Daciana Sârbu.