Nimeni nu poate rezista în fața salamului de biscuiți! Chiar dacă ești la dietă, este posibil să renunți pentru o clipă la acest obicei și să savurezi o porție din desertul delicios. Există o rețetă extrem de simplă care îți va garanta produsul final în cel mai scurt timp!
Salamul de biscuiți poate să fie oferit ca și gustare în momentul în care primești invitați în propria locuință, dar și ca desert pentru cei mici. Aceștia o să fie extrem de mulțumiți de rețeta simplă, fără coacere, așa că o să mai ceară o porție de fiecare dată!
O să ai nevoie de 150 de grame de unt, 270 de grame de ciocolată neagră, 60 de grame de zahăr pudră, 150 de grame de biscuiți uscați și 50 de grame de fistic fără coajă. Poți să mai adaugi zahăr pudră, după gust. Începe prin a sfărâma biscuiții cu mâinile.
Într-un bol separat, înmoaie cu un mixer untul, apoi pune zahărul pudră. Amestecă până când obții un amestec omogen și adaugă ciocolata neagră topită la bain marie. Înainte de a pune acest ingredient delicios în castron, asigură-te că a ajuns la temperatura camerei după fierbere.
Biscuiții trebuie incorporați în amestecul obținut și amestecat totul cu o spatulă, până când crema îți permite să pui și fisticul. Continuă să amesteci până când poți transfera aluatul obținut pe hărția de copt. Împachetează bine totul pentru a obține forma cilindrică, apoi închide capetele.
Lasă prăjitura la frigider timp de două ore. Totuși, salamul de biscuiți poate să fie pus și la congelator pentru 45 de minute dacă vrei să te servești din acest deliciu culinar cât mai repede. Întinde puțin zahăr pudră pe o suprafață dreaptă și rulează desertul cu mâinile.
Acesta trebuie să mai fie lăsat la frigider timp de 10 minute pentru a putea să fie mâncat. În cazul în care vrei să te ferești de fistic, află că poți adăuga nuci, migdale sau chiar și alune, personalizând rețeta după bunul plac.
De asemenea, prăjitura trebuie să fie ținută la rece tot timpul pentru a reuși să îi păstrezi forma și fermitatea. Aceasta este o gustare delicioasă și plină de savoare, așa că te poți folosi de rețeta fără ou și fără coacere ori de câte ori îți dorești să nu pierzi mult timp în bucătărie.