Deși nu este invenție românească, deși ar fi putut să fie, vorbim de afacerea cu care un român vrea să dea lovitura, automatul de cartofi. Citește mai departe și află cum a ajuns să facă asta.
Așa cum precizam în introducere, ideea nu este una românească, ea existând deja de ceva timp în alte state europene, și nu numai. Dar, în cazul de față ideea salutară a românului nu face altceva decât să ne arate că se poate, dacă vrei cu adevărat.
Vezi și: Ce finanțare vor primi tinerii fermieri în 2024. Veste oficială, toți se vor bucura
Românul, un cultivator de cartofi, a decis că cea mai bună metodă de a ajunge direct la client este să-și vândă singur producția de cartofi. Așa se face că, printr-o investiție de 15.000 de euro, fermierul a decis să-și monteze automatul de cartofi cu 36 de compartimente în care basculează cartofi proaspeți, iar clienții vin și cumpără direct, fără intermediar și fără a mai pierde zile stând la tarabe. Automatul de cartofi este dotat cu terminal de plată cu cardul, dar și de un terminal pentru plata cash.
„Investiția este compusă din automatul cu 36 de compartimente, căsuța din lemn, cât și amenajarea unei parcări. În total, estimez că am investit suma de aproximativ 15.000 de euro”, declară fermierul, conform Transilvania Business.
Automatul de cartofi, de fructe sau un distribuitor automat de legume oferă o capacitate foarte mare într-un spațiu limitat. În funcție de cerințele fiecărui fermier, aceste automate sunt configurate cu 4 până la 8 straturi de 150 mm până la 340 mm.
În plus, numărul de secțiuni variază de la 9 la 24 pe strat. Acest lucru înseamnă că aparatele pot stoca până la 184 de produse, conform unui producător de astfel de utilaje.
Automatul de cartofi este dotat cu opțiuni de plată pentru clienții care pot plăti în numerar cu bancnote și monede, iar automatul le va da restul. De asemenea, este posibilă plata electronică cu un card bancar.
Deși ar putea părea o investiție mare, dar privind în viitor beneficiile unui astfel de sistem s-ar putea să fie extrem de rentabil. Iată cam care ar fi beneficiile unui astfel de sistem de vânzare:
Vezi și: Vestea săptămânii despre subvențiile acordate fermierilor. Când intră banii pe carduri
Interesante aceste noi metode adresate fermierilor care își pot vinde astfel marfa direct, fără intermediar și controlânud-și în mod direct investițiile, vânzările, veniturile și chiar profiturile.