Afacerea cu care Simona Halep dă lovitura. Câți bani a făcut, fără să joace tenis

Afacerea cu care Simona Halep dă lovitura. Câți bani a făcut, fără să joace tenis
Banii câștigați de Simona Halep investiți în imobiliare

În 2017 Simona Halep, împreună cu familia sa, investea masiv în imobiliare. În același an se demara construcția unui complex rezidențial de lux. Complexul situat în zona Mamaia Nord i-a adus româncei venituri substanțiale de la momentul inaugurării și până astăzi. Simona Halep a câștigat astfel bani, fără a mai participa pe teren, la turneele majore de tenis.

Banii câștigați de Simona Halep investiți în imobiliare

În 2017, când au început construcțiile pentru complexul rezidențial din Mamaia Nord, Simona Halep avea deja câștiguri majore din turneele de tenis. Anul următor, câștigurile sale s-au tradus în investiții pe care le gestionează familia Simonei. Tatăl sportivei, Stere Halep și fratele ei, Nicu, sunt cei care se ocupau și se ocupă și azi de investițiile sportivei.

Este deja proprietarul unui hotel de patru stele din stațiunea de schi românească Poiana Brașov. Este vorba de Pensiunea Drachenhaus, o unitate de patru stele situată în stațiunea de schi Poiana Brașov, cu 24 de camere și vedere la masivul Postavaru.

Jucătoarea româncă mai deține, încă din 2017, o prorpietate în Brașov. Ca parte a aceluiași pachet de 2 milioane de euro, Halep a cumpărat și hotelul Drachenhaus din Brașov, în centrul istoric al orașului. Simona Halep și familia ei dețin mai multe clădiri în Constanța. În 2018 investea destui bani într-un hotel care se construia în zona de nord a stațiunii de pe litoral Mamaia. Suma pe care a investit-o nu este cunoscută. Cu toate astea Halep și-a mutat toată atenția spre imobiliare.

Câștigurile Simonei în 2020 din afaceri

Anul trecut a fost unul slab din punct de vedere competițional. Cu toate astea Simona nu a dus lipsă de câștiguri substanțiale în 2020. Dacă hotelurile din Brașov și Mamaia au fost mai tot timpul închise anul trecut, complexul rezidențial a fost sursa principală de venit a Simonei anul trecut. Apartamentele din complex au fost vâdute întegral, conform datelor financiare. În același timp deja se construiesc alte două blocuri cu câte 8 etaje, tot în aceeași zonă.

Datele fiscale pentru anul trecut arată o cifră de afaceri de 4,56 milioane lei. Cât despre profit, firma administrată de fratele și tatăl Simonei, a înregistrat 1,65 milioane lei. Cum era de așteptat, s-au acumulat și datorii, acestea ajungând la un total de 14,5 milioane lei. Valoarea, dacă e să ținem cont de profilul firmei, nu este una mare.

Datoria se va recupera în timp, prin vânzarea noilor apartamente construite în aceeași zonă. Cu alte cuvinte anul trecut a fost unul profitabil pentru Simona Halep, deși nu a mai avut participări la turneele importante, din cauza pandemiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI