Afacerea cu care o româncă a dat lovitura. Face o grămadă de bani, ia şi 820 de lei pe un produs

Afacerea cu care o româncă a dat lovitura. Face o grămadă de bani, ia şi 820 de lei pe un produs
Afacerea cu care o româncă a dat lovitura. Ce vinde și ce sume încasează pe produsele comercializate. Imagini

Afacerea cu care o româncă a dat lovitura. Și-a luat ideea de business în serios după ce nu și-a mai găsit locul într-o agenție de publicitate. A investit în pasiunea sa până a reușit să încaseze venituri importante. În prezent, ia și 820 de lei pe un produs. Cum și-a promovat micuța afacere și ce planuri are românca pe viitor.

Afacerea cu care o româncă a dat lovitura

Luiza Barbu și-a finalizat studiile liceale și universitare în zona de grafică. După terminarea facultății, s-a angajat, precum mulți studenți, într-o agenție de publicitate. Însă simțea că locul său nu este acolo. Timp de un an de zile, s-a simțit pierdută, după cum chiar ea a mărturisit. Când a văzut că nu mai mare nici timp, nici motivație, a decis să facă o schimbare.

Încă din anul 2017, Luiza Barbu realiza tot felul de ilustrații. Subiectele și tematica variau, în funcție de dorințele clientului sau de starea de spirit a artistei. Românca obișnuia să publice materialele pe rețelele sociale, unde erau mult apreciate de utilizatorii online. Astfel, a hotărât să se dedice mai mult activității cu pricina, promovându-și produsele săptămânal.

„Am vrut să văd ce pot face şi ce pot să creez. M-am dezvoltat destul de mult. De la desenul pe foaie, am început să pictez şi globuri şi broşe. Oamenii mă întrebau dacă aş putea să fac anumite lucruri. Încercam să fac să fie totul bine”, a spus Luiza Barbu, într-un interviu acordat ZF.ro.

Românca și-a deschis afacerea în mod oficial în anul 2022. Se ocupă de ilustrații, însă, din anul 2017. În tot acest timp, artista a analizat piața și a experimentat cu diverse tehnici de ilustrație. Astfel, a ajuns să evolueze de la pânza de pictat la broșe din lut polimeric pictate, sticlă pictată și lucrări pe alte tipuri de materiale.

Cât costă o lucrarea realizată de Luiza Barbu

Antreprenoarea pare că a dat lovitura cu afacerea pe care a deschis-o. Se bucură de suficiente cereri din partea clienților. În prezent, desenează foarte multe globuri, fiind și în perioada sărbătorilor de iarnă. Însă nu se rezumă doar la acestea. Pe site-ul său se pot vizualiza și ilustrații cu animale, locuințe și altele. Pot fi analizate în galeria FOTO a acestui articol.

„Fac ilustraţii şi cu case. Oriunde mă duc, mă inspiră ceva. Iau un element de acolo şi îl reprezint în ilustraţiile mele. Oamenii s-au regăsit în acele ilustraţii şi le-am vrut acasă”, a spus Luiza Barbu.

Investițiile în afacere au fost mici, la început. Asta în circumstanțele în care românca avea deja acasă toate instrumentele necesare. Tânăra a explicat că nu poate să precizeze o sumă concretă a investiției, având în vedere că majoritatea lucrurilor de care avea nevoie le cumpăra pe moment. Recunoaște, însă, că resimte scumpiri de 10% la nivelul cheltuielilor.

Ilustrațiile prezintă prețuri diverse, în funcție de dimensiunea și formatul lucrărilor. Produsele sau ilustrațiile pot să coste chiar și sute de lei. Un desen A4 costă 90 lei. Unul în format A3, 130 lei. Pentru o ilustrație cu horă, încasează chiar și 820 de lei, potrivit informațiilor expuse pe site-ul artistei. Pe viitor, Luiza Barbu își propune să participe la diverse târguri.

Urmăriți Playtech.ro și pe