Afacerea cu care două românce au dat lovitura în Italia. Au mare succes, toată lumea le caută produsele

Afacerea cu care două românce au dat lovitura în Italia. Au mare succes, toată lumea le caută produsele
Bucătăria românească promovată de micile afaceri din străinătate

Afacerea cu care două românce au dat lovitura în Italia! Peste tot, în orice colț de lume ai merge, vei găsi cel puțin un român care și-a deschis o afacere. Dacă ne referim la afacerile culinare, ai să guști din produsele tradiționale românești și ți-i se va face dor de casă. Turiștii străini care ne trec pragul vorbesc de delicioasele produse românești, iar românii care se stabilesc în diferitele colțuri ale lumii nu le uită. Ba mai mult, așa cum spuneam, unii chiar deschid afaceri și promovează bucătăria românească. chiar și cu mici influențe din afară. La fel este și cu afacerea cu care două românce au dat lovitura în Italia. Produsele lor au mare succes, și toată lumea le caută produsele realizate în fiecare zi, de dimineața de la 4, până seara târziu.

Bucătăria românească promovată de micile afaceri din străinătate

Bucătăria românească a păstrat nealterat gustul mâncării tradiționale și modalitatea de preparare. Aceasta este bazată în principal pe tehnologiilor tradiționale și a materiilor prime autohtone.

Bucătăria tradițională a fost transmisă din generație în generație, incluzând specificul, modul de preparare, gustul și aroma, precum și modul de consum. Asta nu înseamnă că în bucătăria tradițională nu au apărut și influențe germane, sau de altă naționalitate.

Redescoperirea artei culinare, a mâncării și a bucătăriei rurale sunt lucruri pe care turiștii străini le caută când vin în România. Dar, sunt români care au luat decizia de a duce cu ei tradiția culinară românească în țările de adopție.

Așa se face că, în Italia, două românce au decis să deschidă o mică afacere. Astăzi a devenit una de succes, iar produsele lor sunt din ce în ce mai căutate.

Care este afacerea cu care două românce au dat lovitura în Italia

Cele două românce, personaje ale poveștii de succes despre care relatăm, se numesc Beatrice, de 52 de ani, și Loredana, de 31 de ani. Cele două sunt soacră și noră, și sunt de ceva timp în Italia.

În încercarea de a face ceva bun pentru familie, cele două luau decizia de a-și deschide o mică afacere cu produse de panificație. La acel moment nu știau că va deveni afacerea cu care două românce au dat lovitura în Italia.

Cele două au deschis un magazin, situat pe Corso Nizza nr. 55. Loredana și Beatrice, nora și soacra de origine română, se trezesc în fiecare dimineață la ora 4 pentru a-și pregăti delicatesele. Magazinul, denumit „Covrigii lui Sara”, poartă numele fiicei Loredanie, Sara, de 3 ani.

Beatrice și Loredana au mare succes. Toată lumea le caută produsele

Pâinea gustoasă și crocantă, cu forma sa tipică de inel și capetele înnodate, este tipică Germaniei. Mulți le vor fi văzut la banchete Oktoberfest, servite cu bere și cârnați. Dar nu toată lumea știe că sunt foarte populare și în România:

„Noi le mâncăm la fel cum mâncăm focaccia aici. Aici aveți brutăriile, iar noi avem covrigărie.”, explică Loredana și Beatrice, conform publicației italiene Targatocn.

Ingredientele sunt puține și simple, așa cum se întâmplă adesea în cazul celor mai bune rețete: făină, sare, zahăr, ulei, apă și drojdie.

„Vin mulți români, dar și italieni, albanezi. Pe scurt, orice naționalitate!”

Rețeta, însă, este un secret de familie și provine direct din România, unde Beatrice avea deja o covrigărie. Femeia în vârstă de 52 de ani se află în Italia de patru ani, în timp ce nora ei a sosit douăsprezece luni mai târziu.

Pe tejghea puteți găsi varianta clasică cu fulgi de sare, sau cu semințe de floarea-soarelui, semințe de susan, semințe de mac și chiar Nutella.

Există, de asemenea, covrigei în formă de inel și, cu același aluat, se prepară și un „salatone” de frankfurter. Există, de asemenea, pâine, focaccia, pizza și deserturi. „Vin mulți români, dar și italieni, albanezi. Pe scurt, orice naționalitate!”, spun cele două românce, mândre de afacerea lor de succes.