Mâncarea pe care românii nu au găsit-o deloc în Bulgaria. Au căutat la toate restaurantele: „Toţi dădeau din umeri”

Mâncarea pe care românii nu au găsit-o deloc în Bulgaria. Au căutat la toate restaurantele: „Toţi dădeau din umeri”
Ce ai putea să mănânci în Bulgaria, dacă vrei tradițional

Mâncarea pe care românii nu au găsit-o deloc în Bulgaria! Una din destinațiile de vară pentru turiștii români este, fără-doar-și-poate, litoralul bulgăresc. De la prețuri și până la servicii, majoritatea sunt mult peste ceea ce oferă partea românească de la malul Mării Negre. Cu toate astea, mulți turiști s-au plâns de anumite aspecte. Este vorba de mâncarea pe care românii nu au găsit-o deloc în Bulgaria. Aceștia spun că au căutat la toate restaurantele, dar „Toţi dădeau din umeri”.

Care este mâncarea pe care românii nu au găsit-o deloc în Bulgaria?

Pentru turistul ocazional, și mai ales cel din România, mâncărurile tradiționale bulgărești nu sunt la tot pasul. Asta nu înseamnă că, dacă chiar ești curios, nu găsești restaurante sau spații unde poți degusta delicioasele produse tradiționale din Bulgaria.

Dar cum românul este obișnuit cu ce găsește prin restaurantele de pe litoralul românesc, uneori caută și în Bulgaria aceleași preparate. Un astfel de caz a fost relatat pe rețelele de socializare, oe așa-zisele forumuri de călătorie.

Românul, care se afla deja în Sunny Beach, întreba internauții dacă în Bulgaria există celebra cirobă de burtă. Răspunsul nu prea l-a mulțumit pe român, recomandările celorlați vorbind de Shkembe Chorba, tot un fel de ciorbă de burtă, dar care nu este întotdeauna și foarte bună:

”Schembe ciorba – întrebați așa. Toate mehanalele au și e foarte bună”

”Noi am mâncat la Nisipurile de Aur dar a fost groaznic de rea și au zis că așa o fac ei. Deci nu recomand”

”Am vrut să încercăm și noi în Nessebar…ne-au spus că este din burtă de oaie”

”Da, există, dar supa nu e făcută cu smântână și ouă. Se numește Skembe Corba (Ckembe)”

”Întrebați de „Șchember ciorba”..Așa se numește în bulgătește..Este puțin altfel dar foarte bună..Ei manâncă ciorbă de burtă mai des ca noi..”

”Am vrut să îmi iau în Nisipuri dar au zis că nu se servește cu usturoi deloc – și dacă n-are chiar deloc, nu știu dacă se poate considera ciorbă de burtă: )) aparent bulgarii nu prea apreciază mujdeiul ca noi, dar fiecare popor cu obiceiurile lui”, sunt câteva dintre recomandările făcute.

Ce ai putea să mănânci în Bulgaria, dacă vrei tradițional

Așa cum spuneam, Bulgaria este o destinație de vacanță ideală, are plaje de primă clasă, parcuri naționale frumoase, peșteri exotice și mănăstiri pitorești. Și, culmea, mâncare delicioasă și ieftină.

Este un paradis pentru gurmanzi, totul este atât de ieftin, iar tu ai o mulțime de mâncare tradițională bulgară pe care să o încerci. Deși bucătăria bulgară nu este faimoasă sau populară, este delicioasă.

nul dintre motivele pentru care este atât de bună sunt ingredientele sale. Toate sunt proaspete și au o calitate excepțională. În plus, veți găsi o mare varietate de mâncăruri bulgărești, o mulțime de salate, supe, pește și carne, atrăgând toate gusturile.

Banitsa Bulgaria

Banitsa este cea mai cunoscută patiserie bulgară. Este făcută din aluat filo și are o umplutură din brânză albă de saramură, iaurt și ouă.

Cu toate acestea, există o varietate de umpluturi precum ceapă, varză, spanac, ciuperci, dovleac sau chiar dulciuri precum mere și nuci. În mod obișnuit, se consumă ca mic dejun.

Deși este un fel de mâncare național bulgăresc, veți găsi variante de Banitsa în Balcani. Există și în România, dar cu umpluturi diferite.

Shkembe Chorba

Shkembe Chorba este o supă preparată cu tripou de porc, vită sau miel tocat, condimentată cu ardei dulce și, uneori, cu puțin lapte. Se servește cu, usturoi pisat, oțet, ulei și sare, pe care le adăugați în funcție de gust.

Această supă nu este pentru toată lumea, s-ar putea să vă gândiți cât de dezgustătoare este, dar este destul de bună. Totuși, țineți cont de faptul că noi suntem români și avem un fel de mâncare celebru ciorba de burtă, așa că ar putea să fie ceva mai ciudat pentru noi acest preparat.

În plus, potrivit bulgarilor, această supă este un remediu pentru mahmureală.

Tarator, upă de iaurt și castraveți

Tarator este o supă rece făcută din castraveți, usturoi, iaurt, apă și mărar, acoperită cu nucă. Supa este asemănătoare cu sosul grecesc tzatziki, dar este mult mai lichidă. În mod ideal, se consumă vara.

Salată Shopska

Această salată simplă, dar delicioasă, constă într-un amestec de roșii, castraveți, ceapă și ardei tăiați mărunt, cu brânză sirenă rasă și pătrunjel deasupra. În mod tradițional, se asezonează cu ulei de floarea-soarelui și oțet.

Salata Shopska este cel mai faimos fel de mâncare bulgărească. Este cunoscută chiar și sub numele de salata bulgărească. Poate părea simplă, dar este pur și simplu delicioasă.

Toate ingredientele sunt atât de gustoase și funcționează atât de bine împreună. Așadar, când vă aflați în Bulgaria încercați să mâncați cât mai multe salate Shopska, vă va fi dor de ea.

Concluzie

Acestea sunt doar o mică parte din preparatele tradiționale bulgărești. Și, deși ciorba de burtă este mâncarea pe care românii nu au găsit-o deloc în Bulgaria, ai din ce alege. Așa că, vacanță plăcută și poftă bună!

Urmăriți Playtech.ro și pe