11 apr. 2021 | 11:58

Afacere cu jucării de lemn – de ce scule ai nevoie și ce șanse are pe piață o astfel de afacere

Utile
Afacere cu jucării de lemn - de ce scule ai nevoie și ce șanse are pe piață o astfel de afacere
Afacere cu jucarii de lemn

Odată cu tehnologizarea majorității obiectelor din jurul nostru, devenim nostalgici atunci când vedem anumite jucării ce ne aduc aminte de modul în care ne jucam când eram mai mici. Puțini copii mai folosesc jucăriile în momentul de față, jocurile pe telefon sunt la modă. Majoritatea dintre noi am avut jucării de lemn ce au rezistat până am devenit maturi. Asta dacă nu au fost dăruite altor generații. Unii părinți aleg să nu le cumpere copiilor jucării electronice sau din plastic, ci să le dăruiască jucării din lemn ce au făcut senzație odată în România.

Afacere cu jucării din lemn

Afacerea este destul de atrăgătoare pentru orice antreprenor, mai ales atunci când luăm în calcul concurență reprezentată de alți producători în România. Desigur, la fel ca și orice altă afacere, este o provocare ce prezintă riscuri. Din această cauză, nu sunt multe afaceri de acest gen. O parte din antreprenori nu sunt dispuși să-și asume aceste riscuri.

În primul rând, este foarte important ca antreprenorul să fie foarte bine informat în legătură cu acest domeniu și concurența sa. Trebuie să aibă un raport calitate-preț mai ridicat față de adversari. Cu toate că produsul poate fi mai scump, calitatea va fi superioară. Atât timp cât vei avea mai multe linii de producție, vei avea și un profit mai ridicat.

Suma necesară deschiderii unei astfel de afaceri cu tot ce este necesar, se ridică la aproximativ 50.000 de euro. De asemenea, raportul calitate-preț trebuie calculat în funcție de ceilalți producători. Acest lucru poate fi destul de dificil, deoarece în România sunt importante alte jucării din multe țări. Prețurile pentru acestea sunt foarte accesibile și sunt de o calitate bună. Antreprenorul trebuie să țină cont foarte mult de autenticitate. Acest lucru îi va oferi un avantaj față de concurenți.

ateriale pentru afacerea cu jucării din lemn

Odată stabilită suma de care ai nevoie, trebuie să ai grijă ce materiale cumperi. Acestea trebuie să fie de calitate și, preferabil, noi. Caută diferite companii ce pot fabrica astfel de materiale și caută cea mai bună ofertă.

În primul rând, vei avea nevoie de o cameră de producție. Cel mai bine ar fi să o separi în mai multe ateliere. În ea se desfășoară mai multe operațiuni: pictură, asamblare, prelucrare și multe altele. Ca și echipament pentru fabricarea jucăriilor din lemn, vei avea nevoie de:

  • mașini de găurit
  • mașini de frezat
  • mașini de îndreptat
  • mașini de șlefuit
  • dălți
  • ferăstraie
  • mașini de rabotat

De asemenea, vei mai avea nevoie și de materiale pentru vopsit. La acest capitol nu ar trebuie să te zgârcești la preț, deoarece produsele sunt destinate copiilor. Vopseaua și lacul ar trebuie să fie de calitate superioară. Ar trebui să luați în considerare și cum împachetezi produsul. De exemplu, ambalajul de carton îndeplinește toate cerințele de mediu.

Afacere de succes cu jucării de lemn

Cu 40.000 de euro și câteva economii, fondatorii Lemnino au reușit să conducă o afacere profitabilă cu jucării de lemn în Huși. Anca și Alin Costrășel din județul Vaslui, au început o afacere cu jucării educative și mobilier din lemn. Afacerea le-a adus vânzări de peste 50.000 de lei într-un an. Alin este de profesie inginer horticol, iar Anca este traducătoare. După mai multe încercări în lumea antreprenoriatului, cei doi au decis să depună proiectul pentru a obține o finanțare Strart – up Nation.

„Ne-au plăcut totdeauna lucrurile simple, frumoase, autentice, lucrăturile în lemn. Nu avem experiență în tâmplărie, însă o bună perioadă înainte de a depune proiectul am colindat Internetul în lung și-n lat, am citit cărți în domeniu, am învățat despre echipa­mente și tehnici de tâmplărie.“

Astfel, de la jucării de lemn au ajuns să se extindă la mobilier și decorațiuni pentru copii. Cei doi soți amenajează mai multe grădinițe, centre educaționale și spații de joacă, cu ajutorul celor doi copii ai familiei, Andrei și Anastasia.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro