Primarul din România care visează să facă aeroport în comună

Primarul din România care visează să facă aeroport în comună

Un primar din județul Vâlcea dorește construirea unui aeroport în comuna pe care o conduce, iar proiectul are toate șansele de reușită.

Ion Vlădulescu este primarul comunei vâlcene Budești care a reușit să transforme o simplă comună într-un oraș prosper din punct de vedere economic, care dă clasă până și orașului reședință de județ, Râmnicu Vâlcea.

Spre deosebire de alți primari din România care “spală” bani prin construcția unor parcuri în sate uitate de lume care n-au nici canalizare, Ion Vlădulescu (PNL) a creat un teren propice în Budești pentru mediul privat.

Comuna deține un adevărat parc industrial, plin de firme de la care primăria încasează anual circa jumătate de milion de euro din taxe și impozite bine investite.

Această ascensiune fulminantă s-a produs în doar doi ani de mandat. 80 de hectare de teren au fost transformate în spaţii pentru birouri, fabrici şi sedii de firme. În cele peste 100 de societăţi comerciale din parcul industrial lucrează peste 3.000 de oameni.

Ion Vlădulescu, primarul din comuna Budești

Cel mai îndrăzneț proiect de infrastructură este construcția în viitorul apropiat a unui aeroport cu o pistă de 900 de metri lungime, pe o suprafață de șase hectare, pentru elicoptere și avioane de mici dimensiuni.

Scopul autorităților locale este să atragă și mai mulți investitori în zonă, iar construcția aeroportului ar putea reduce mult costurile și durata transportului dintre comună și Capitală. Dar, desigur, aeroportul ar putea aduce mai multe beneficii:

“În primul rând ne va ajuta pe elicopterele SMURD. Şi, sigur, va fi pentru avioane, cu siguranţă private, de mici dimensiuni. Considerăm că este o facilitate bună pentru judeţul Vâlcea”, spune primarul din Budești.

Proiectul aeroportului va fi gata în februarie anul viitor şi tot atunci vor fi comunicate și costurile. De asemenea, aeroportul din comună va fi construit doar cu fonduri locale.

Localnicii sunt mulțumiți de conducerea comunei. În timpul interviurilor, s-au auzit numai cuvinte de laudă, iar siguranța locurilor de muncă este cea mai apreciată în comuna Budești. Aici, nu există șomeri și nici asistați social. Primăria nu are datorii și doar încasează bani din taxe și impozite pe care le investește chibzuit și în proiecte necesare îmbunătățirii calității vieții localnicilor.

Sursa: Digi24