Adrian Mutu îi plânge de milă lui Edi Iordănescu, după egalul din Finlanda. „Viitorul nu sună deloc bine”. Ce i-a reproșat selecționerului și care este mesajul pentru oficialii FRF

Adrian Mutu îi plânge de milă lui Edi Iordănescu, după egalul din Finlanda. „Viitorul nu sună deloc bine”. Ce i-a reproșat selecționerului și care este mesajul pentru oficialii FRF

Adrian Mutu este convins că naționala României merita să câștige în Finlanda, dar nu este deloc mulțumit de ceea ce a văzut. „Briliantul” nu înțelege de ce jucătorii primei reprezentative intră pe teren timorați și încordați. Antrenorul Rapidului i-a reproșat selecționerului că echipa nu a forțat mai mult la finalul partidei.

Adrian Mutu „a pus lupa” pe jucătorii naționalei după Finlanda – România 1-1

România a reușit să obțină doar un egal în Finlanda și are patru puncte în cele cinci meciuri din Liga Națiunilor. Pukki a deschis scorul după greșeala lui Nicușor Bancu, jucătorul care în tur a marcat singurul gol al duelului, iar Florin Tănase a egalat. „Tricolorii” au avut mai multe ocazii și au trimis și de două ori mingea în bară prin Sorescu și Rațiu. Și Stanciu a avut o ocazie bună, dar mingea trecut pe lângă poartă.

„O impresie mai bună decât în ultimele meciuri ale naţionalei. În seara asta cred că meritam victoria, am avut mai multe ocazii. Puteam şi să pierdem pe final. Dar per ansamblu cred că am făcut un meci bun. Am intrat timoraţi şi asta e şi o problemă a noastră. Această victorie era foarte importantă”, a declarat Adrian Mutu.

Antrenorul Rapidului nu a fost mulțumit de strategia din finalul partidei. Ar fi vrut ca echipa să forțeze mai mult.

„Este foarte greu, din ce în ce mai greu. Nu reuşim să ne impunem împotriva unor astfel de naţionale… din păcate viitorul nu sună prea bine şi ne va fi tot mai greu să obţinem o calificare la un turneu final. Poate puteam risca mai mult pe final”, a mai declarat fostul internațional la as.ro.

Adrian Mutu, mesaj de susținere pentru Edi Iordănescu

Adrian Mutu știe că Edi Iordănescu este sub presiune, dar speră ca oficialii Federației Române de Fotbal să nu schimbe selecționerul. Mai mulți specialiști i-au transmis că naționala este o „căciulă prea mare” și că ar trebui să plece.

„Cu siguranţă Edi nu trece printr-un moment bun, e un moment delicat. Nici nu cred că e învăţat cu astfel de momente. E important şi ce vrea FRF, să tot schimbăm antrenorii pe bandă rulantă nu cred că este benefic. Jucătorii sunt aceeaşi.

Poate trebuie să îi dăm încredere lui Edi, dar depinde ce motivaţie are şi el. Cu siguranţă nu e un moment plăcut. Cred că FRF nu este fericită cu astfel de rezultate, presiunea este foarte mare, dar trebuie să construim şi să avem răbdare”, a declarat Adi Mutu la Antena 1.

România mai are un singur meci în Liga Națiunilor, pe 26 septembrie, cu Bosnia pe teren propriu.