Adrian Mititelu, despre perioada petrecută în pușcărie: „Părea un vis”. Ce ocupație a avut după gratii

Adrian Mititelu, despre perioada petrecută în pușcărie: „Părea un vis”. Ce ocupație a avut după gratii
Adrian Mititelu a executat 1 an și 7 luni de închisoare din condamnarea d3 ani, fiind eliberat condiționat luna trecută

Adrian Mititelu, despre perioada petrecută în pușcărie. Finanțatorul celor de FCU Craiova a fost condamnat la 3 ani de închisoare, în noiembrie 2020, în cazul transferului lui Mihai Costea de la FC Universitatea Craiova la FCSB. El a fost eliberat condiționat în iulie 2022. Adrian Mititelu a rememorat viața pe care a avut-o după gratii, precizând și ocupația pe care a avut-o acolo.

Adrian Mititelu, despre perioada petrecută în pușcărie

Adrian Mititelu, despre perioada petrecută în pușcărie. În 2016, patronul FCU Craiova a fost trimis în judecată după ce procurorii DNA Craiova l-au acuzat de evaziune fiscală, pe motiv că Adrian Mititelu l-a vândut pe Mihai Costea la FCSB în 2011, înainte de dezafilierea Craiovei, pentru suma de 1,1 milioane de euro.

Și asta, în condițiile în care lotul de jucători se afla la acel moment sub sechestrul Fiscului din cauza unor debite foarte mari către bugetul consolidat al statului, iar Adrian Mititelu nu ar fi avut voie să vândă pe nimeni.

În noiembrie 2020, omul de afaceri a fost condamnat la 3 ani de închisoare în cazul transferului lui Mihai Costea de la FC Universitatea Craiova la FCSB. Mititelu a fost eliberat condiționat în iulie 2022, după ce a efectuat 1 ani și 7 luni din pedeapsă la Penitenciarul Pelendava din Craiova.

„Părea un vis”. Ce ocupație a avut după gratii

Adrian Mititelu a dezvăluit într-un interviu care a fost viața sa în spatele gratiilor și cum a resimțit contactul cu realitățile dintr-o închisoare.

„În Craiova, în penitenciarul de maximă siguranță, e foarte greu. Mai ales pentru mine, care nici nu știam cum arată un arest. Părea un vis.

Era pandemie când am fost încarcerat. În prima noapte am fost dus pe o secție de maximă siguranță, unde sunt încarcerați cei care comit fapte grave, omor. Am stat în camere mici, timp de 15 zile. A fost cumplit.

Am stat într-o celulă de 3×3. Toți de acolo țipau, urlau. Unii râdeau, alții mă încurajau, unii mă înjurau. Făceau glume „Gata, te-a băgat Olguța la închisoare”. A fost cumplit”, a povestit Mititelu pentru GSP.ro.

Mititelu a recunoscut că a făcut pe ospătarul atunci când și-a început efectuarea sentinței, dar că a avut în intenție să și scrie o carte despre viața sa.

„Eu tot credeam că se întâmplă ceva și nu rămâne sentința. Toți avocații erau optimiști. După câteva luni m-am obișnuit și am luat-o ca atare. Îmi era teamă că echipa nu rezistă. Nici pentru Adiță (n.r. – Adrian Mititelu jr.) nu a fost ușor, avea 23 de ani și jumătate.

M-am gândit să scriu o carte. Dar nu pentru a beneficia de o reducere a pedepsei cu 20 de zile. Am multe de scris. M-am gândit la un titlu: „50 de ani în fotbal”.

În detenție, inițial serveam mâncarea. Eram ospătar. Primeam mâncarea de la bucătărie și le-a puneam deținuților în farfurie”, a mai mărturisi Adrian Mititelu, conform sursei citate.

Adrian Mititelu era încarcerat atunci când echipa sa, FCU Craiova, a promovat în prima ligă din România, la capătul sezonului 2020-2021. După eliberare, el a preluat de la fiul său frâiele grupării ce se revendică drept adevărata continuatoare a glorioasei Craiova Maxima, de dinainte de 1990.