20 aug. 2024 | 17:49

Adio zboruri TAROM către Londra. A renunțat la această rută aeriană, decizia radicală afectează milioane de români

News
Adio zboruri TAROM către Londra. A renunțat la această rută aeriană, decizia radicală afectează milioane de români
„Nu estimăm alte închideri de rute.”

Adio zboruri TAROM către Londra. Deși pare ireal, dar este o frază care răsună ca un ecou trist în inima românilor din întreaga lume, în special pentru cei care au folosit aceste legături aeriene. Conform unui comunicat recent, compania a renunțat la această rută aeriană, iar decizia radicală afectează milioane de români.

Spunem adio zboruri TAROM către Londra!

TAROM, compania aeriană emblematică a României, a decis să renunțe la o rută crucială, lăsând în urmă nu doar o simplă linie pe harta aviației, ci și o punte între două culturi, două lumi.

Adio zboruri TAROM către Londra. A renunțat la această rută aeriană, decizia radicală afectează milioane de români

Compania TAROM a anunțat renunțarea la zborurile către Londra, o decizie care va avea un impact semnificativ asupra comunității românești din Marea Britanie și nu numai. Această schimbare a fost determinată de mai mulți factori economici și logistici, care merită o analiză detaliată.

„Avem o serie de concesii pe care le facem. Una dintre măsurile pe care compania și le-a asumat a fost ieșirea de ruta de Heathrow. Nu estimăm alte închideri de rute.

Pe ultimii 6 ani, Heathrow nu a fost una dintre cele mai performante rute”, a spus Costin Iordache.

A renunțat la această rută aeriană, ca urmare a pierderilor

Decizia TAROM de a renunța la zborurile către Londra nu este doar un capriciu economic, ci o alegere care reflectă vremurile tumultuoase prin care trecem. Creșterea costurilor, fluctuațiile pieței și provocările externe au determinat compania să își reevalueze strategiile. În spatele acestei alegeri stă o realitate complexă, dar nu mai puțin dureroasă.

Adio zboruri TAROM către Londra. A renunțat la această rută aeriană, decizia radicală afectează milioane de români

TAROM s-a confruntat cu o creștere a costurilor legate de combustibil, întreținere și taxe de aeroport, care au afectat viabilitatea financiară a rutei. În același timp, piața zborurilor internaționale este extrem de competitivă, cu numeroase companii low-cost care oferă tarife mai atractive pentru pasageri, ceea ce a condus la o scădere a cererii pentru zborurile TAROM.

Aceste zboruri TAROM anulate afectează milioane de români

Dar, deși au anunțat pentru ultimii 6 ani pierderi masive de aproximativ 300 de milioane de euro, compania este gata să achiziționeze noi aeronave de tipul Boeing 737 MAX, iar oficialii spun că vor fi livrate până la finele acestui an.

În același context TAROM așteaptă o nouă soluție salvatoare de la statul român, care se ridică la un ajutor restructurat de peste 9 milioane de euro, în baza unor reguli impuse de CE:

„Comisia Europeană are niște reguli destul de dure. Nu permit dezvoltare, ci te obligă la niște reguli de competiție și concesii. Printre concesiile respective avem elemente cu plus, achiziția de aeronave noi în flotă. E foarte greu să operezi cu o flotă pestriță și cu avioane de peste 20 de ani”, a explicat Iordache.

Adio zboruri TAROM către Londra. A renunțat la această rută aeriană, decizia radicală afectează milioane de români

Mii de români care locuiesc și lucrează în Londra se vor confrunta cu dificultăți în a călători mai ușor în România, fiind nevoiți să apeleze la alte companii aeriene.

Renunțarea la această rută va duce, cel mai probabil, la creșterea prețurilor biletelor la alte companii aeriene care operează pe aceleași trasee, afectând bugetele familiilor.

Pasagerii vor avea acum nevoie de mai multe escale pentru a ajunge la destinații din România, ceea ce poate face călătoria mai lungă și mai obositoare.

Concluzie

Decizia TAROM de a renunța la zborurile către Londra este una radicală, menită să răspundă unor provocări economice și de piață. Această măsură va afecta direct milioane de români, complicând călătoriile și crescând costurile. Este esențial ca autoritățile competente și operatorii din domeniul transportului aerian să analizeze aceste schimbări și să găsească soluții viabile pentru a sprijini comunitățile afectate.

Parteneri
Mesajul Danielei Iliescu pentru Iancu Sterp stârnește controverse. Absența de la cununie, în centrul discuțiilor
Redactia.ro
Nu mai pune apă sau lapte în piure. Ingredientul secret care îl face cu adevărat delicios, la fel ca la restaurant
Click.ro
Prima reacție a Rusiei după referendumul din Republica Moldova. Ce a transmis purtătorul de cuvânt al lui Putin
Digi24
Loredana Groza, SENZUALĂ în pat! Imaginile PROVOCATOARE au ajuns pe Internet
Vocea.biz
Dana Budeanu, omagiu neașteptat pentru fosta soacră, Delia Budeanu. Ce a făcut public. A uimit pe toată lumea!
Unica.ro
Prețuri minuscule la avion. Unde poți călători cu 114 lei
EVZ.ro
Ce a pățit o româncă în aeroport, în China! A rămas uimită când camerele de supraveghere o urmăreau peste tot
Spynews
Se schimbă permisul de conducere. Te obligă să îl înlocuiești. Taxa pe care șoferii nu o pot evita
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
Cine va fi viitorul PREȘEDINTE al României. RĂSTURNARE în ALEGERI
Mediaflux
Consiliul General a aprobat referendumul în București. Când are loc și la ce întrebări trebuie să răspundă cetățenii
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Cuza a renunțat la părul lung și a apelat la o schimbare radicală de look, după doi ani. Cum arată acum prezentatorul TV
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro