Ce problemă poate avea centrala termică. E cu atât mai complicat, dacă stai la bloc

Centralele termice sunt nelipsite din casele multor români, dar pot deveni foarte periculoase dacă nu sunt respectate câteva reguli generale. Sunt foarte multe probleme potențiale de care trebuie ținut cont, iar cei care trebuie să fie cu mult mai atenți sunt persoanele care locuiesc la bloc. Aparatura de încălzire e preferată în locul metodei clasice, prin rețeaua generală de termoficare și trebuie folosită cu mare băgare de seamă, în special în lunile de iarnă.

Ce problemă poate avea centrala termică. E cu atât mai complicat, dacă stai la bloc

În orice locuință în care există o centrală termică trebuie să fie instalat și un detector de gaz. Totuși, nu orice astfel de dispozitiv este compatibil pentru fiecare aparatură de încălzire. De aceea, trebuie ținut cont în principal și de tipul de combustibil pe care îl folosește fiecare centrală. Acestea pot să funcționeze pe bază de gaze naturale, pe GPL sau pe lemne. Fiecare tip de ardere va necesita un alt mod pentru a putea fi depistat dacă centrala suferă de vreo defecțiune sau prezintă scăpări de combustibil.

Ce problemă poate avea centrala termică. E cu atât mai complicat, dacă stai la bloc
În orice gospodărie în care există o centrală termică, trebuie să fie instalat și un detector de gaz

Detectorul de gaz pentru centralele care funcționează în acest mod este și cel mai simplu de achiziționat, deoarece reprezintă o variantă cu mult mai simplă. În apropiere de centrala termică va trebui montat un kit de detectare a gazului cu electrovalvă. Pentru că are în componență metan, scurgerile de gaz natural pot fi depistate mai ușor dacă detectorul este montat mai aproape de tavan. Asta deoarece metanul se va acumula în partea de sus a oricărei camere cu centrală, fiind mai ușor decât aerul.

Mai mult, pentru o centrală termică ce funcționează pe bază de GPL este necesar un tip de echipament diferit, fiind vorba despre un detector special ce poate depista acumulările de astfel de gaze. Gazul petrol lichefiat este format din propan, fie butan și e mai greu ca aerul. De aceea, în cazul acestor centrale, detectorul se va monta mai aproape de podea și nu pe tavan.

Pentru centralele pe lemne este necesar un echipament care să permită depistarea monoxidului de carbon. Un astfel de echipament le este recomandat și celor care au în cae sobe pe lemne sau centrale de acest fel, potrivit blogdeinstalatii.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI