Adi Mutu, jignit grosolan după ce a fost propus ca selecționer al României: „Altă petardă”

Adi Mutu, jignit grosolan după ce a fost propus ca selecționer al României: „Altă petardă”
Adi Mutu este favorit în „cursa” pentru numirea unui nou selecționer la națională

Adi Mutu, jignit grosolan după ce a fost propus ca selecționer al României. „Briliantul” este printre favoriții la preluarea naționalei după ce și Dan Petrescu a spus „pas” celor de la FRF. Fostul tehnician al reprezentativei de tineret ar urma pentru a doua oară lui Mirel Rădoi la conducerea uneia dintre naționalele țării. Totuși, nu toată lumea e încântată de perspectiva ca Adi Mutu să ajungă selecționer.

Adi Mutu, jignit grosolan după ce a fost propus ca selecționer al României

Adi Mutu, jignit grosolan după ce a fost propus ca selecționer al României. Tehnicianul de 42 de ani este marele favorit pentru a prelua banca tehnică a tricolorilor. După Gică Hagi și Răzvan Lucescu a fost rândul lui Dan Petrescu să refuze oferta FRF. SuperDan a fost împiedicat de clauza de reziliere pe care o are cu echipa de club, CFR Cluj.

Numele lui Adi Mutu era vehiculat ca sigur după ce Dan Petrescu a spus „pas”. Ba chiar în presă s-a scris despre ultimele detalii pe care Mutu le-ar fi pus la punct cu federalii, inclusiv salariul. Miercuri, însă, în locul anunțului așteptat, FRF a reunit Comisia Tehnică. Membrii acesteia au propus o listă cu 10 nume de potențiali selecționeri, a scris GSP.ro.

Adi Mutu se regăsește printre aceste nume, fiind chiar favorit în a câștiga „cursa” pentru numire. Printre contracandidați se regăsesc Edi Iordănescu, Laurențiu Reghecampf, dar și Victor Pițurcă sau Ladislau Boloni. Se pare că „Briliantul” se află, în continuare, în „poll-position” pentru numirea ca selecționer.

„Altă petardă”

Adi Mutu nu are o experiență prea mare ca antrenor. El a mai antrenat 2 luni laVoluntari, în 2018, apoi echipa a doua a clubului Al-Wahda, pentru ca în ianuarie 2020 să devină antrenorul naționalei U21. Tineretul nu a arătat rău la Euro 2021, chiar dacă nu a reușit să se califice în fele eliminatorii ale competiției.

Adi Mutu a preferat, după aceea, să preia o echipă din Liga 1, FCU Craiova, dar rezultatele au fost modeste, el fiind îndepărtat în octombrie, după doar 12 meciuri la cârma echipei. Tocmai lipsa de experiență și de rezultate îi face pe unii să conteste eventuala numire a sa ca selecționer.

Printre aceștia se află și Valeriu Iftime, patronul FC Botoșani. Acesta l-a criticat dur pe tehnicianul de 42 de ani.

„Adi Mutu, în niciun caz la echipa națională! Asta e opinia mea. E un tip formidabil, dar nu poți să-l aduci pe Adi Mutu dat afară de la Craiova lui Mititelu. E un bun antrenor, dar trebuie să fie la munca de jos, nu trebuie să ardă etapele. Să ia o echipă de Liga 1, tip Croitoru, să stea doi ani de zile. Adi trebuie să vină în România să ajute fotbalul printr-o echipă de club, după care echipa națională.

Vă spun, e încă o petardă pe care o luăm. Să dea Dumnezeu să reușeașcă, dar eu nu cred. Eu cred în antrenori care au făcut ceva în viață și au avut rezultate cu echipe în criză, așa cum e Dan Petrescu, Răzvan Lucescu…”, a spus Iftime, conform digisport.ro.

Decizia FRF ar putea fi luată în luna ianuarie, deși există voci care susțin că ea va fi anunțată până la finalul acestui an. Naționala va avea primele meciuri în martie, când va disputa două partide amicale, dintre care una cu Israleul, în 29 martie. Primul meci oficial va fi pe 4 iunie, cu Muntenegru, în deplasare, în cadrul Ligii Națiunilor.