Dan Petrescu a băgat FRF în ședință. Ce s-a decis în privința viitorului selecționer

Dan Petrescu a băgat FRF în ședință. Ce s-a decis în privința viitorului selecționer
Dan Petrescu a fost nevoit să rămână la CFR Cluj, neputând ajunge la națională din cauza clauzei de reziliere pe care o are cu echipa campioană

Dan Petrescu a băgat FRF în ședință. Tehnicianul de la CFR Cluj a fost la un pas de preluarea băncii tehnice a naționalei. Dar SuperDan s-a „împiedicat” de clauza de reziliere pe care o are cu echipa din Gruia și n-a putut onora oferta federației. Astfel, Mirel Rădoi încă nu are înlocuitor, iar federalii trebuie să găsească o altă variantă pentru postul de selecționer.

Dan Petrescu a băgat FRF în ședință

Dan Petrescu a băgat FRF în ședință. După Gică Hagi și Răzvan Lucescu, tehnicianul de 53 de ani a fost nevoit să refuze oferta federației pentru postul de selecționer. Dan Petrescu promisese un răspuns final pe 20 decembrie, după ultimul meci din acest an al echipei sale, CFR Cluj.

Clauza de reziliere cu echipa campioană, de 400.000 de euro, l-a oprit pe Dan Petrescu din drumul către națională. Șefii FRF anunțaseră anterior că federația nu va plăti nicio clauză, indiferent de ce antrenor ar fi vorba. Rămânea doar ca Dan Petrescu să se înțeleagă amiabil cu patronul clubului ardelean, Neluțu Varga. Lucru ce nu s-a întâmplat.

Răspunsul negativ al lui Dan Petrescu a băgat FRF în ședință. Miercuri, conform GSP.ro, s-a întrunit Comisia Tehnică a federației, condusă de Mihai Stoichiță. Aceasta are sarcina de propune alte nume ca variante de viitor selecționer. Iar lucrurile s-au derulat surprinzător.

Ce s-a decis în privința viitorului selecționer

După varianta Dan Petrescu, se părea că Adrian Mutu are cale liberă către banca naționalei. Numele „Briliantului” era dat ca sigur la prima reprezentativă, surse din presă pretinzând că fostul tehnician de la naționala de tineret va semna contractul în câteva zile, având și un salariu fixat de 10.000 de euro pe lună.

Surpriză, însă!. Miercuri, conform sursei citate, toți membrii Comisiei Tehnice, 21 la număr, dintre care 17 au drept de vot, au primit sarcina de a scrie pe o bucată de hârtie câte 5 propuneri de selecționer. Membrilor Comisiei Tehnice li s-a spus să nu îi ia în calcul pe Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, cu care FRF a negociat deja, și nici pe Cosmin Olăroiu, despre care federația consideră că este greu de adus.

Tot conform GSP, la final, pe listele întocmite s-au regăsit numele a nu mai puțin de 10 antrenori, printre care și propuneri ca Liviu Ciobotariu, Emil Săndoi, Daniel Isăilă sau Adrian Ursea.

Lista cuprinde 10 nume de potențiali antrenori ai naționalei

În aceste momente, conform numelor ce s-au regăsit în propunerile membrilor Comisiei Tehnice, FRF ar putea alege viitorul selecționer dintre:

  1. Adrian Mutu (42 de ani)
  2. Ladislau Boloni 68 de ani)
  3. Costel Gâlcă (49 de ani)
  4. Liviu Ciobotariu (50 de ani)
  5. Laurențiu Reghecampf (46 de ani)
  6. Daniel Isăilă (49 de ani)
  7. Victor Pițurcă (65 de ani)
  8. Edi Iordănescu (43 de ani)
  9. Emil Săndoi (56 de ani)
  10. Adrian Ursea (54 de ani)

Cel mai probabil, în ianuarie va avea loc o nouă întrunire a Comisiei Tehnice în care Stoichiță va contabiliza voturile și va anunța care sunt primii 3 antrenori cu care FRF va începe negocierile. În stabilirea ierarhiei nu va conta ordinea în care antrenorii au fost puși pe liste, ci numărul de voturi primite.

FRF va începe abia în ianuarie discuțiile cu noul selecționer. Oficialii Federației nu se grăbesc, având în vedere că prima acțiune va fi în martie, când naționala are două amicale, unul dintre ele fiind pe 29 martie, cu Israel. Primul meci oficial va avea loc pe 4 iunie, cu Muntenegru, în Liga Națiunilor.

Florin Bratu, antrenorul naționalei U21 și membru al comisiei, a dat mai multe detalii despre voturile exprimate în ședință.

„Cei care au primit printre cele mai multe voturi sunt liberi de contract și au sub 55 de ani. Este posibil ca antrenorul să fie numit înainte de 1 ianuarie, se discută repede în fotbalul românesc”, a spus Florin Bratu, la Digi Sport.

Din lista de 10 antrenori prezentată de GSP, doar 3 respectă cele două indicii dezvăluite de Bratu: Adrian Mutu (42 de ani), Edi Iordănescu (43 de ani) și Adrian Ursea (54 de ani), fostul antrenor de la Nice.