Adi Mutu, aproape de postul de selecționer. Ce detaliu a rezolvat cu șefii FRF

Adi Mutu, aproape de postul de selecționer. Ce detaliu a rezolvat cu șefii FRF
Adrian Mutu este la un pas de a deveni antrenorul primei reprezentative, după ce a stat și pe banca tehnică a naționalei U21

Adi Mutu, aproape de postul de selecționer. Luni, FRF trebuia să primească răspunsul final din partea lui Dan Petrescu pentru preluarea naționalei. Dar, tehnicianul de la CFR Cluj nu a putut „scăpa” de clauza de reziliere, așa că răspunsul a fost negativ. Astfel, următorul favorit pentru înlocuirea lui Mirel Rădoi pe banca tricolorilor a devenit Adi Mutu, al cărui nume a mai fost vehiculat în legătură cu această funcție.

Adi Mutu, aproape de postul de selecționer

Adi Mutu, aproape de postul de selecționer. După Gică Hagi și Răzvan Lucescu, Dan Petrescu a fost următoarea opțiune a șefilor FRF pentru banca tricolorilor. La acea dată, Dan Petrescu a declarat că va da un răspuns clar, după încheierea ultimei partide din acest an a formației sale, în 20 decembrie.

Pe de altă parte, tehnicianul de la CFR Cluj era legat de campioni printr-o clauză de reziliere în valoare de 400.000 de euro. După discuția cu antrenorul, Răzvan Burleanu a precizat că nu se pune problema ca FRF să achite o astfel de clauză. Rezolvarea problemei rămânea în înțelegerea pe care Dan Petrescu ar fi găsit-o la patronul campioanei, Neluțu Varga.

Luni, lui Adi Mutu (42 de ani) i-a surâs șansa. Și asta, pentru că Neluțu Varga a declarat, tot luni, că Dan Petrescu rămâne pe banca echipei din Gruia.

„Am discutat (n.r. – cu Dan Petrescu). Nu pleacă nicăieri. Va continua la CFR Cluj”, a declarat patronul Neluțu Varga, în exclusivitate pentru playsport.ro.

Ce detaliu a rezolvat cu șefii FRF

Adi Mutu a devenit, astfel, favoritul clar la postul de selecționer. Șefii FRF urmeqză să facă anunțul după ședința programată luni, după ce au aflat răspunsul lui Dan Petrescu. Conform informațiilor primite pe căi neoficiale de reporterii Playsport, Adi Mutu și federalii au ajuns la un numitor comun, inclusiv în privința salariului.

Dacă Mirel Rădoi avea 25.000 de euro pe lună, Adrian Mutu urmează să încaseze 10.000 de euro pe lună. La contract se adaugă bonusuri de calificare consistente, care vin să compenseze venitul lunar mic pe care Adrian Mutu urmează să îl primească.

Numele lui Adi Mutu a fost vehiculat și înainte de „varianta Dan Petrescu”. „Briliantul” a preluat, tot de la Mirel Rădoi, și naționala U21, cu care a făcut o figură frumoasă la EURO 2021, chiar dacă nu s-a calificat în fazele eliminatorii. El avea o ofertă de la formația din prima ligă maghiară, Kisvarda. Mutu a fost chiar prezent, acum o săptămână, la un meci de-ale acesteia din campionat.

Prima partidă a naționalei, în 2022, va fi în luna martie

Cu acel prilej, Adi Mutu a vorbit jurnaliștilor maghiari și despre șansele sale de a deveni selecționerul naționalei României.

„Nu pot estima în procente șansele pe care le am. Dar pentru mine este deja o onoare că au fost nominalizat pe această listă. Oricum, cât timp nu e nimic cert, nu pot refuza șansa de a negocia cu alte formații”, a declarat Adrian Mutu, conform site-ului celor de la Kisvarda.

Dacă va fi confirmat ca selecționer, Adi Mutu va debuta pe banca naționalei în luna martie, când sunt programate două partide amicale. Una dintre ele este cu Israelul, în 29 martie, scrie frf.ro. Primul meci oficial va fi în 4 iunie, în deplasare, cu Muntenegru, în grupa din Liga Națiunilor.