Adeverința de vaccinare. Descarcă doar de aici dovada că te-ai imunizat anti-covid-19

Adeverința de vaccinare. Descarcă doar de aici dovada că te-ai imunizat anti-covid-19

Fiecare român care s-a vaccinat anti-covid a primit o adeverință care ar putea deveni „biletul” spre ieșirea din țară sau diverse evenimente.

De unde descarci adeverința de vaccinare în format digital

Documentul poate fi obținut și digital, putând fi descărcată din registrul vaccinărilor. Ea poate fi găsită și descărcată de pe site-ul https://adulti.renv.ro/users/login

 Vei fi direcționat spre o pagină, iar în stânga ai opțiunea de a descărca adeverința de vaccinare.

Trebuie doar să îți introduci codul numeric personal și numărul de telefon pe care l-ai folosit la programarea la vaccin, apoi te autentifici și primești un cod prin sms. Îl introduci și vei putea vedea și salva documentul obținut în urma vaccinării.

În adeverință sunt trecute informațiile în limba română și engleză despre tipul de vaccin, data la care a fost făcut și centrul de vaccinare.

Uniunea Europeană face eforturi pentru introducerea certificatelor proprii de vaccinare anti-covid.

Când vom putea călători în baza adeverinței de vaccin

Mai exact, este vorba despre un certificat digital verde comun, astfel încât turiștii să călătorească liber în Europa.

„Dacă reușim să obținem rezultate politice, soluția tehnică va fi gata la timp. Dacă nu, riscăm fragmentarea în toată Europa, cu o multitudine de soluții naționale posibil incompatibile”, a spus comisarul UE pentru Justiție, Didier Reynders.

„Am risca să avem o varietate de documente care nu pot fi citite și verificate în alte state membre. Și riscăm răspândirea documentelor falsificate și, odată cu aceasta, răspândirea atât a virusului, cât și a neîncrederii cetățenilor”, a declarat el Parlamentului European.

Țări precum Spania și italia, care își obțin o mare sursă din venit de pe urma turismului vor ca acest certificat să fie lansat cât mai curând. Există totuși probleme privind soluțiile pentru un portal privind înregistrarea vaccinărilor în țări precum Estonia, Lituania, Germania sau Franța.

Oficialii Comisiei Europene au declarat că portalul care ar permite oficialilor dintr-o țară UE să verifice certificatul de sănătate al unui vizitator din alte părți ale blocului va intra în testare luna viitoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI