Adevărul despre Școala Regală a lui Clotilde Armand. Cât de periculoasă este clădirea, de fapt

Adevărul despre Școala Regală a lui Clotilde Armand. Cât de periculoasă este clădirea, de fapt
Adevarul despre Scoala Regala pe care vrea s-o infiinteze Clotilde Armand

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a retras proiectul Școlii Regale de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local al Sectorului 1, după dezvăluirile Antena 3 în ce privește radiațiile din zonă.

Adevărul despre Școala Regală a lui Clotilde Armand

Înainte, Clotilde Armand a notificat conducerea ADP S1 să mute persoanalul în altă parte, deși ședința în care urma dezbaterea înființării noii școli în clădirea respectivă nu avusese loc încă. Motivul invocat în notificarea respectivă era protejarea sănătății angajaților, care lucrează în clădirea respectivă de ani de zile.

Revoltați că trebuie să se mute, angajații au acuzat că principalul interes al primarului este tăierea sporului de antenă de 15%, deși reîntrebuințarea clădirii înseamnă chiar și expunerea unor elevi la radiații.

„S-a trimis către toate unitățile că toți cei care primesc sporuri de antena vor fi relocați. Practic, efectiv să părăsim acel spațiu de care doamna primar are nevoie urgentă. Nu a discutat nimeni cu noi, în continuare este liniște totală.”, a spus pentru Antena, 3 Ștefan Novac – Sindicatul Angajaților Administrației Publice Locale Sector 1.

După ce s-a expus faptul că zona sediului ADP Sector 1 una expusă la radiații, Clotilde Armand a spus pe pagina ei de Facebook că a cerut ANCOM să facă verificări, dar le-a amintit angajaților că vor rămâne fără acel spor de antenă.

„Acest spor de antenă a fost stabilit de fosta administrație în baza unei expertize realizată de o firmă privată iar de atunci și până acum nu a mai fost reactualizată. Am verificat personal pe site-ul ANCOM și am constatat că nu este absolut nici o problemă privind radiațiile din această zonă, nivelul acestora este de sute sau mii de ori mai mici decât limitele legale.

Până atunci, îi anunț pe toți angajații ADP care au fost mutați și vor fi mutați din sediul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 că nu vor mai beneficia de acest spor de antenă, banii aceștia vor fi investiți în educație și școli.” a notat primarul Sectorului 1 pe Facebook.

Clotilde Armand, despre înființarea Școlii Regale

Clotilde Armand a anunţat că dorește înfiinţarea unei şcoali într-un loc cu nivel de radiaţie peste limita de siguranţă, chiar în spatele Casei Presei din Capitală. Prin urmare, sediul ADP Sector 1 ar urma să fie evacuat, dacă proiectul în cauză primeşte votul Consiliului local.

Din cauza nivelului ridicat de radiaţii, angajaţii din sediul respectiv primesc un spor de antenă de 15% şi spun că ar fi imposibilă o activitate didactică acolo, luând în considerare că elevii ar fi expuşi la radiaţii.

Amintim că Clotilde Armand a scris pe pagina de Facebook despre înfiintarea „Şcolii Regale”.

”Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase, pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate. Având în vedere faptul că acest fenomen își are cauza în deficitul de unități de învățământ din Sectorul 1, vom înființa o școală nouă în zona Casa Presei Libere”. Dar Clotilde Armand nu a menționat și nivelul de radiații generat de antenele din apropiere.

Clotilde Armand a mai notat pe pagina de Facebook:

”Angajații de la Administrația Domeniului Public Sector 1 (ADP S1) sunt foarte supărați pentru că am decis mutarea acestora din imobilul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4, în sediul respectiv vreau să construim viitoarea Școală Regală. Sunt aproape 100 de angajați. O parte sunt relocați în Piața Mureș și o altă parte în clădirea din Șoseaua Odăi.

Astăzi am aflat uluită că toți acești angajați beneficiau încă din anul 2016 de spor de antenă, adică 15% în plus la salariu și multe zile libere plătite. Acest spor de antenă a fost stabilit de fosta administrație în baza unei expertize realizată de o firmă privată iar de atunci și până acum nu a mai fost reactualizată. Am verificat personal pe site-ul ANCOM și am constatat că nu este absolut nici o problemă privind radiațiile din această zonă, nivelul acestora este de sute sau mii de ori mai mic decât limitele legale.

Pentru a nu exista alte îndoieli cu privire la siguranța cetățenilor și implicit a angajaților, am cerut tuturor subordonatelor și direcțiilor primăriei care plătesc acest spor de antenă în valoare de 15% din salariu, să-și actualizeze expertizele de măsurare a radiațiilor cu Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. Tot astăzi, am solicitat ANCOM să verifice dacă există vreo problemă cu nivelul radiațiilor în imobilul din Bulevardul Poligrafiei nr. 4 pentru a nu fi o problemă cu proiectul Școlii Regale.

Până atunci, îi anunț pe toți angajații ADP care vor fi mutați din sediul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 că nu vor mai beneficia de acest spor de antenă, banii aceștia vor fi investiți în educație și școli”, a scris primarul sectorului 1.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI