Adevărul despre fiul lui Ion Iliescu. Cine este, de fapt, Mihai Bujor Sion, ce avere are și câți bani face de la stat

Adevărul despre fiul lui Ion Iliescu. Cine este, de fapt, Mihai Bujor Sion, ce avere are și câți bani face de la stat
Adevărul despre fiul lui Ion Iliescu. Cine este, de fapt, Mihai Bujor Sion, ce avere are și câți bani face de la stat

Ion Iliescu și soția acestuia, pe nume Nina, nu au copii. Însă puțini cunosc faptul că fostul președinte al României a avut grijă de un băiat, ai cărui părinți au murit într-un accident aviatic. Este vorba în acest caz de Mihai Bujor Sion, care, în prezent, este ambasadorul României în Filipine.

Adevărul despre fiul lui Ion Iliescu

“După moartea tovarăşului său de la PCR, deşi nu l-a înfiat cu acte, Ion Iliescu i-a fost tutore şi mentor tânărului Sion, rămas orfan – de fapt – de ambii părinţi, iî avionul prăbuşit între Sibiu şi Caransebeş murind şi mama lui.

Ion Iliescu i-a călăuzit paşii lui Mihai Bujor Sion si in cariera profesionala. Dupa instalarea ca presedinte al Romaniei, Ion Iliescu l-a luat la Palatul Cotroceni pe ”fiul” sau adoptiv, numindu-l la inceput in functia de sef al Cancelariei Prezidentiale si ulterior in cea de consilier prezidential pe probleme economice”, au spus jurnaliștii de la Cotidianul despre Mihai Bujor Sion.

Accidentul cu pricina, în urma căruia Mihai Bujor Sion, fiul unui activist din ilegalitate al Partidului Comunist Român, a rămas orfan, s-a întâmplat la finele anilor `70, iar de atunci i-au purtat de grijă Ion Iliescu și soția sa. De altfel, el a fost îndrumat spre cariera diplomatică și a ocupat de-a lungul timpului mai multe funcții importante în stat.

”Fiul” lui Ion Iliescu a fost căsătorit mai bine de două decenii cu Ioana Pavelescu, mama designerului Maria Marinescu. Acesa a divorțat de fosta lui soție în urmă cu aproximativ cinci ani și s-a recăsătorit cu modelul Laura Iordache, care este mai tânără cu zece ani decât Maria Marinescu.

Ce scrie în declarația lui de avere

Mihai Bujor Sion, în vârstă de 55 de ani, a fost văzut de mai multe ori prin cluburi, în timp ce petrecea, comanda meniuri scumpe, însă apropiații spun că acesta ar mai fi rărit ieșirile, după ce s-a căsătorit cu femeia de 29 de ani.

De menționat este faptul că, după ce Ion Iliescu a ajuns președinte al României, Mihai Bujor Sion a fost luat la Palatul Cotroceni și pus în funcția de șef al Cancelariei Prezidențiale. Acesta a mai fost, printre altele, și consilier prezidențial pe probleme economice, dar și consul în Thailanda, Dubai și Los Angeles.

Astfel, din declarația de avere depusă în calitate de ambasador al României la Filipine reiese că ”fiul” lui Ion Iliescu are în cont 30.000 de euro, în condițiile în care primește de la Minsiterul de Externe 46.892 de dolari pe an și o indemnizație de 10.416 de lei. De asemenea, Mihai Bujor Sion mai are și un teren de 3,6 hectare în Snagov, dar și un autoturism BMW.

Reamintim că în anul 2014, „fiul” lui Iliescu și fosta lui soție au fost dați afară din vila de lux din cartierul Primăverii, după ce aceștia au pierdut procesul cu RAAPPS (au fost dați în judecată în 2009 pentru că nu mai plătiseră chiria de 5.200 de euro pe lună).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI