Adevărul despre facturile la energie, dezvăluit de Virgil Popescu: „Stau și mă gândesc dacă nu e intenționat”

Adevărul despre facturile la energie, dezvăluit de Virgil Popescu: „Stau și mă gândesc dacă nu e intenționat”
Noi informații despre facturile la energie

Numeroși români sunt speriați de prețurile pe care trebuie să le plătească pentru energie. Facturile uriașe lovesc crunt foarte multe familii, mai ales pentru că românii observă că sunt nevoiți să scoată foarte mulți bani din buzunar.

Ce a transmis Virgil Popescu despre facturile la energie

Ministrul Energiei a punctat că au fost emise facturi fără compensare, astfel că a fost demarat un control pentru a se verifica dacă legea este aplicată de către furnizorii de energie electrică și gaze naturale. Virgil Popescu a transmis că facturile ar trebui să fie corectate și trimise românilor.

„Furnizorii au greșit. Au greșit pentru că au emis facturi către oameni fără compensare, fără plafonare. Un mare furnizor, nu-i dau numele, până astăzi a dat drumul la facturi fără să aplice legea.

Abia astăzi, probabil în urma controlului declanșat de către Autoritatea de Protecția Consumatorului solicitat de mine săptămâna trecută pentru a verifica la absolut toți furnizorii de energie electrică și gaze naturale dacă aplică legea, abia în urma acestui control, care a pornit și avansează, au început să emită facturi.

Toți au dat, să zicem așa în ghilimele, vina pe faptul că a trebuit să-și adapteze programele informatice.

Atât de greu să fie să-ți adaptezi un program informatic pentru a face niște scăderi înmulțiri, împărțiri?…Că până la urmă lucrurile sunt simple.

Eu totuși, fac un apel către toți furnizorii să-și revină și să dea drumul la facturile corectate la absolut toți oamenii.”, a declarat Virgil Popescu.

„Este suficient, gata, ajunge”

De asemenea, Virgil Popescu a declarat că există furnizori care nu trimit facturile corecte și încasează mai mulți bani.

„Oamenii au nevoie de bani. Nu trebuie să le bage mâna în buzunar. Este suficient, este gata, ajunge. Trebuie să înceapă să-și facă treaba dacă n-au făcut-o până acum. În statul acesta există mai multe organe de control.

Există Protecția Consumatorului care a acționat foarte repede, există Autoritatea de Reglementare în Energie, care ar trebui și ea să demareze un control, există Consiliul Concurenței pentru lucruri mai mari, dacă sunt înțelegeri de tip cartel și evident, există și Antifraudă, care și ea este la ANAF, care își ia este într-un control tematic absolut pe toată energia și așteptăm să vedem rezultate.”, a transmis ministrul Energiei.

Ce se întâmplă cu facturile la energie

Românii sunt nevoiți să plătească sume uriașe la energie. Facturile reprezintă o problemă pentru foarte multe familii, mai ales pentru că persoanele cu venituri mici plătesc foarte greu respectivele datorii. Prețurile la utilități îi fac pe mulți să își dorească să facă economie.

„Eu cred că absolut toți toate instituțiile statului trebuie să lucreze mână în mână, împreună și cu noi, cu Ministerul Energiei, cu guvernul, în așa fel încât să se pună o dată ordine în această în această piață a energiei, în această facturare.

Stau să mă gândesc dacă nu fac cumva așa intenționat ca să își bată joc de oameni. Să știți că seara stau să mă gândesc. Oare ce o fi așa greu să emiți facturi cum trebuie.”, a explicat Virgil Popescu.

Foarte mulți români și-au dat seama că trebuie să plătească sume uriașe pentru facturile la energie. Astfel, numeroase persoane au recurs la diferite trucuri pentru a consuma cât se poate de puțin.