Adevărul despre chinurile la care sunt supuse femeile din armata lui Kim Jong Un. Dezvăluiri șocante

Adevărul despre chinurile la care sunt supuse femeile din armata lui Kim Jong Un. Dezvăluiri șocante
Un fost soldat povesteste prin ce a trecut in serviciul militar

Mărturia sfâșietoare a unei nord-coreene evadate dezvăluie chinurile cu care se confruntă femeile în armata lui Kim Jong Un, inclusiv abuzuri sexuale, avorturi fără anestezie și înfometare. Fostul soldat, care și-a dat numele Jennifer Kim, a declarat că femeile luptătoare au fost nevoite, de asemenea, să folosească comprese ude pentru picioare pe post de absorbante pentru menstruație și au îndurat pedepse colective crude și neobișnuite.

Calvarul prin care a trecut un soldat din armata lui Kim Jong Un

Una dintre pedepse presupunea scufundarea mâinilor în apă înghețată, apoi să fie atârnate de o bară de fier care îngheța pe palme, făcând ca, la eliberare, carnea să se rupă.

Ea a estimat că 70% dintre femeile din armata nord-coreeană au fost victime ale agresiunii sau hărțuirii sexuale, inclusiv ea însăși.

Jennifer a declarat că a știut instinctiv ce urma să se întâmple atunci când un consilier politic i-a ordonat să meargă în biroul său la vârsta de 23 de ani.

„Dacă refuz cererea lui, nu pot deveni membră a Partidului Muncitorilor din Coreea.

Dacă mă întorc în societate fără a putea adera la partid, voi fi percepută ca un copil problemă și voi fi stigmatizată pentru tot restul vieții mele.

Asta înseamnă că nu vei putea obține un loc de muncă bun și va fi o problemă atunci când vei încerca să te căsătorești. Ce aș fi putut alege? În cele din urmă, am fost agresată sexual de el”.

Supraviețuind cu nu mai mult de trei sau patru linguri de porumb pe zi, Jennifer era atât de subnutrită încât menstruația îi venea doar o dată la patru-șase luni. Dar asta nu a împiedicat o sarcină.

A făcut avort fără anestezie și folosea tifon, în loc de absorbante

„După o vreme, am simțit o schimbare ciudată în corpul meu. Așa că i-am spus consilierului politic despre starea mea fizică.

Câteva zile mai târziu, el mi-a spus ‘du-te la biroul medical militar la ora 10 în seara asta’. M-am dus la biroul medical militar așa cum mi-a spus el… un chirurg militar mă aștepta deja.

El mi-a făcut un avort fără anestezie”, a mărturisit femeia, conform DailyMail.

„Mă bântuie și astăzi. Din cauza acelei experiențe, nu numai că încă mă lupt din punct de vedere mental, dar nici nu pot avea copii.

Așa că și acum îmi este greu să am o căsnicie. Rușinea pe care am simțit-o atunci încă mă bântuie și va continua să o facă”, a continuat ea.

Fostul soldat și-a dezvăluit calvarul într-un interviu acordat Comitetului pentru drepturile omului în Coreea de Nord (HRNK). Ea a povestit, de asemenea, cum, în cei câțiva ani de serviciu militar, a folosit doar patru absorbante pentru menstruație.

În schimb, ea și camarazii ei au primit tifon, folosit de obicei pentru pansarea rănilor, care trebuia spălat și reutilizat.

Urmăriți Playtech.ro și pe