Cine ar putea veni la conducerea Coreei de Nord, după Kim Jong Un. Este vorba despre o femeie

Cine ar putea veni la conducerea Coreei de Nord, după Kim Jong Un. Este vorba despre o femeie
Cine ar putea veni la conducerea Coreei de Nord, după Kim Jong Un. Este vorba despre o femeie

Rapoartele conform cărora liderul nord-coreean s-ar putea simți rău au ridicat întrebări despre cine ar prelua regimul dacă acesta ar muri. Zvonurile neconfirmate privind deteriorarea stării de sănătate a lui Kim Jong-un au declanșat imediat speculații despre cine ar putea să-i succeadă la cârma celui mai secret regim din lume.

Cine ar putea veni la conducerea Coreei de Nord, după Kim Jong Un

Rămâne necunoscut dacă liderul din Coreea de Nord, despre care se crede că are doar 36 de ani, a desemnat oficial succesorul sau dacă țara recluzivă ar fi guvernată temporar de un grup de elită format din subalternii dictatorului, din cadrul partidului. Cu toate acestea, se estimează că mai multe figuri cunoscute vor juca un rol influent.

Întrucât propriii săi copii ar fi prea mici pentru a prelua imediat frâiele dinastiei familiei, accentul s-a bazat pe Kim Yo Jong, sora lui mai mică și confidenta de încredere, pentru a menține linia de sânge a numitului „Mount Paektu” care a condus pustnicul regat timp de trei generații.

Este vorba despre o femeie

Kim Yo Jong, care se crede că ar avea 31 de ani, și este deja văzută ca șeful personalului de facto al fratelui ei, exercitând o influență semnificativă în eșaloanele de vârf ale puterii. Ea a fost recent ridicată la conducerea puternicul birou politic al partidului și la începutul acestui an a emis o declarație politică înfiorătoare despre Coreea de Sud, în nume propriu.

Ea are un control ferm asupra funcțiilor cheie ale partidului, instituindu-se ca fiind principala sursă de putere din spatele unei conduceri colective și a fost creditată în trecut pentru modernizarea imaginii fratelui său.

În ultimii ani, ea a fost văzută de partea sa în timpul reuniunilor internaționale majore cu președinții SUA și Coreea de Sud sau a călătorit în Coreea de Sud în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2018.

Deși creșterea lui Kim Yo Jong ar menține regimul în cadrul afacerii familiale, rămâne de văzut dacă i se va permite să preia postul de femeie de top. Demisia bruscă a fratelui ei ar putea duce la tulburări politice sau chiar la prăbușirea regimului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI