Adevărul despre „carnea“ printată 3D s-a aflat. Cât de sănătoasă este, de fapt
Viitorul alimentației pe Pămân ar consta în… carnea fără carne. Da, ai citit bine! Tot mai multe companii dezvoltă tehnologii cu scopul de a obține burgeri, cârnați, fripturi și alte preparate din vegetale care să imite cu succes produsele obținute din carnea de la animale. Cât de sănătoasă este, însă, friptura viitorului, „carnea“ vegetală printată 3D? Află în continuare.
Adevărul despre „carnea“ printată 3D s-a aflat
Un start-up din Israel a dezvăluit primul steak vegetal, tipărit cu ajutorul tehnologiei 3D. Această friptură vedetală, tipărită cu ajutorul tehnologiei 3D, reușește să o imite perfect pe cea provenită din natură, având la bază proteine de soia și mazăre, grăsime de cocos și ulei de floarea-soarelui. Acestor ingrediente li se adaugă arome naturale.
Friptura viitorului a fost gândită pentru a avea o structură similară cu cea de vită. Întrucât e de origine vegetală, steak-ul nu are colesterol, dar are un nivel ridicat de proteine.
„Tehnologia noastră poate crea secțiuni întregi de mușchi, la fel cum o vacă le poate produce, dar într-un mod mult mai eficient, cu un cost mai mic și, desigur, cu mai multă grijă pentru mediu. Așa că am introdus o nouă categorie. Putem face întreaga vacă, nu doar o parte a vacii – fripturi pentru gătire lentă, grătar, tot ce poate produce un animal, noi dorim să facem la fel sau poate chiar mai bine“, a declarat Eshchar Ben-Shtrit, directorul start-up-ului Redefine Meat.
Citește și: Lista alimentelor care au cel mai mare termen de valabilitate. Care rezistă și 2.000 de ani
Cât de sănătoasă este, de fapt
Compania din Istrael a colaborat cu numeroși specialiști din domeniul alimentar, inclusiv măcelari, în vederea obținerii așa-numitei fripturi vegetale.
Obiectivul startup-ului este perfecționarea și accelerarea procesului de creare a fripturilor pe bază de plante, pentru ca acestea să fie mai gustoase și mai ieftine decât carnea reală.
„Este grozav. Parcă ar fi adevărată. Sunt vegetariană de aproape 15 ani și nu am mai mâncat carne de mult timp. Textura este corectă, chiar și mirosul, miroase ca friptura adevărată, autentică. Pentru mine, este revoluționar“, a declarat o clientă.
Conform anumitor estimări, carnea artificială din plante ar putea reprezenta 60% din piața globală de carne până în 2040.