Adevăratul motiv pentru care Florin Cîțu a fost dat afară de la ING Bank. Fostul său șef a dat cărțile pe față

Adevăratul motiv pentru care Florin Cîțu a fost dat afară de la ING Bank. Fostul său șef a dat cărțile pe față
Adevaratul motiv pentru care Florin Citu a fost dat afara de la ING Bank. Fostul sau sef a dat cartile pe fata

Premierul Florin Cîțu traversează o perioadă a vieții sale deloc strălucită. După ce s-a descoperit că a fost prins beat la volan pe vremea când era student în America, acum o nouă bombă a apărut despre prim-ministrul român. Adevăratul motiv pentru care Florin Cîțu a fost dat afară de la ING Bank. Fostul său șef a dat cărțile pe față.

De ce a fost dat afară Florin Cîțu de la ING Bank. S-a aflat adevăratul motiv

Aflat în plin scandal cu USR-PLUS, care vrea să facă alianță cu AUR pentru a da jos Guvernul condus de PNL-iști, Florin Cîțu are de înfruntat noi acuzații la adresa sa. De această dată, cel care rupe tăcerea este nimeni altul decât fostul său șef de la ING Bank. După multe speculații și presupuneri, Mișu Negrițoiu, fostul CEO al ING Bank România, a dezvăluit de ce a fost dat afară Cîțu, de fapt.

Mișu Negrițoiu, fostul CEO al ING Bank România, îl face praf pe actualul premier al României. Deși acesta i-a oferit un post în banca pe care o conducea, Negrițoiu și-a dat repede seama că nu e de Florin Cîțu munca respectivă. Acum, la mai bine de zece ani de la acel episod, fostul CEO al ING Bank România rupe tăcerea! Mișu Negrițoiu îl caracterizează pe Cîțu drept ”un mic satrap, foarte învechit”, care ”nu știe să lucreze în echipă”. Negrițoiu i-a făcut această caracterizare lui Cîțu într-un comentariu la o postare pe Facebook a lui Rareș Bogdan.

Fostul său șef rupe tăcerea

”Bogdan, USR PLUS sunt singurii care pot duce Romania mai departe. Nu voi, cu Citu. Va cunosc destul de bine pe amindoi, si stii asta. M-ai intrebat odata de Citu. Am fost neutru, dar omul este un mic satrap. De-asta l-am si scos din banca. Este f invechit. Nu stie sa lucreze in echipa. Si chiar crede, ca poate sa faca orice! Orban este singurul care poate sa duca PNL mai departe. Voi il ingropati. Nu-mi pasa, dar pacat de tara! Presedintele tau, pluteste. A ratat sansa unui guvern de 8 ani. Poate a ascultat prea mult, la tine”, a scris fostul șef al lui Cîțu pe Facebook.

Negrițoiu a avut funcții importante pe scena politică. A fost ministru de stat pentru coordonare, strategie și reformă în guvernul Văcăroiu (1992-1993) și președinte al ASF România. De asemenea, a ocupat funcția de deputat PDSR timp de un an (1996-1997), demisionând din legislativ pentru a intra în mediul privat. Mișu Negrițoiu a ajuns la ING Bank, iar la 1 august 2006 a devenit director general al băncii.

Actualul premier a pierdut procesul

Acesta a lucrat încă din 2006 cu Florin Cîțu, care a fost angajat ca economist șef ING, apoi avansat șef al departamentului piețe financiare (2007 – 2011). Însă, Cîțu a fost îndepărtat din ING prin reorganizarea departamentului. La momentul respectiv, a dat în judecată banca pentru concediere, dar a pierdut procesul.

„Am fost înştiinţat ieri că sunt concediat. Nu ştiu dacă acest lucru are legătură cu episodul celebru din 2008, dar nu cred că acesta este motivul.   Am decis să acţionez banca în judecată şi sper să câştig”, declara în presă Florin Cîţu în 2011.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI