Klaus Iohannis, mesaj fără precedent la adresa USR-Plus. Îi ‘dinamitează’ și pe AUR

Klaus Iohannis, mesaj fără precedent la adresa USR-Plus. Îi ‘dinamitează’ și pe AUR
Klaus Iohannis, mesaj fara precedent la adresa USR-Plus. Ii ‘dinamiteaza’ si pe AUR

Președintele Românie, Klaus Iohannis, intervine în scandalul momentului. Șeful statului atacă dur alianța USR-PLUS și se poziționează de partea premierului Florin Cîțu. Mesaj de ultim moment de la Palatul Cotroceni, în plină criză guvernamnetală!

Klaus Iohannis, atacuri pe bandă rulantă la adresa USR-PLUS

Demiterea fostului ministru al Justiției, Stelian Ion, a încins scena politică. Partidele politice aruncă acuzații dintr-o parte în alta. Cea mai recentă mișcare a USR-PLUS a pus pe jar PNL, implicit pe șeful statului, Klaus Iohannis. USR-PLUS face alianță cu AUR pentru demiterea Guvernului Cîțu.

Președintele Klaus Iohannis rupe tăcerea în scandalul momentului din politică. Primul om în stat consideră că USR-PLUS, prin alianța cu AUR, trădează voința cetățenilor. Iohannis cataloghează această alianță drept un joc politic meschin, care riscă să genereze o criză politică profundă.

Președintele României s-a poziționat în mod categoric de partea premierului Florin Cîțu, în criza guvernamentală provocată, miercuri, 1 septembrie, prin demiterea fostului ministru al Justiției, Stelian Ion. Mesajul lui Klaus Iohannis a venit sâmbătă, la prânz, pe Facebook, nu printr-un comunicat al administrației prezidențiale, așa cum și-a obișnuit alegătorii.

„Este un semnal îngrijorător și extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice și este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României.”, a precizat Klaus Iohnnis.

De acuzații nu scapă nici AUR, partidul lui George Simion

În postarea de pe Facebook, șeful statului atacă dur alianța condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș. Acesta spune că este ”un semnal îngrijorător” că USR-PLUS a format ”o nouă alianță” alături de AUR pentru a înlătura de la guvernare echipa condusă de Florin Cîțu. Președintele este de părere că această colaborare dintre USR-PLUS și AUR este ”un afront adus românilor”.

„Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră.

Klaus Iohannis mai susține că alianța lui Cioloș și Barna ”s-a discreditat iremediabil” în fața propriului electorat, avertizând că România riscă să fie aruncată ”într-o profundă criză economică și socială”.

Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România. Prin decizia de a semna și a depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, a propriului electorat.

Dinamitarea Coaliției și compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică și socială. Dezvoltarea comunităților din România este absolut necesară și nu se poate încerca blocarea ei de către USR PLUS doar pentru un joc politic meschin.”, a mai spus președintele României.

Solicitare urgentă pentru alianța lui Cioloș și Barna

Primul om în stat solicită USR-PLUS să pună foarte bine în balanță implicațiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR.

„Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicațiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR și să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să își respecte electoratul și să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliție o soluție viabilă și rațională de a debloca actuala situație.”, și-a încheiat mesajul președintele Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI