Acuzații extinse după violențele de la protestul din 10 august: ce riscă șefii Jandarmeriei

Acuzații extinse după violențele de la protestul din 10 august: ce riscă șefii Jandarmeriei
Inquam Photos / Adriana Neagoe

Procurorii militari au extins acuzațiile în dosarul în care se anchetează violențele de la protestul din Piața Victoriei, din 10 august 2018.

Ancheta privind violențele din Piața Victoriei, din 10 august 2018, merge mai departe. Procurorii militari de la Parchetul General au decis să extindă acuzațiile, iar cei vizați sunt șefii Jandarmeriei.

E vorba de Cătălin Sindile, Laurențiu Cazan și Sebastian Cucoș, cei care sunt deja puși sub acuzare. Dacă acuzațiile vor fi extinse și, ulterior, dovedite, ei riscă pedepse mai drastice, potrivit Mediafax.

Ce acuzații li se aduc șefilor Jandarmeriei după protestul din 10 august 2018

Acuzațiile extinse vin după ce procurorul general interimar, Bogdan Licu, a anunțat că se va implica activ în soluționarea acestui caz. El se va întâlni cu şefii principalelor structuri de parchet din cadrul Ministerului Public, dar şi cu reprezentanţii secţiei parchetelor militare.

Astfel, se va pune la curent cu evoluţia dosarului privind protestul din 10 august 2018.

„În prima zi ca procuror general interimar, mă voi pune la curent cu principalele probleme care există în activitatea de urmărire penală. Voi avea întâlniri cu şefii principalelor structuri de parchet, iar primii pe care îi voi chema la mine vor fi cei din secţia parchetelor militare. Cu aceştia discuţiile se vor axa pe două teme importante. Prima şi cea mai importantă, stadiul cercetărilor în dosarul violenţelor din 10 august şi a doua temă – modul în care a fost soluţionat dosarul Revoluţiei”.
Bogdan Licu, procurorul general interimar al României

Cătălin Sindile, Laurențiu Cazan și Sebastian Cucoș, șefii din Jandarmerie care ar fi coordonat reprimarea violentă a manifestanților, au fost puși sub acuzare în acest dosar pe 21 septembrie 2018.

Ei sunt cercetați pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals. Alături de şefii din Jandarmerie a fost pus sub acuzare, la acel moment, şi secretarul de stat în MAI Dan Mihai Chirică.

Procurorii au înregistrat și sute de plângeri penale din partea persoanelor rănite de jandarmi.

În paralel, a fost deschis și un dosar penal şi pentru ultraj, după ce mai mulţi jandarmi au susținut că au fost răniţi de protestatarii violenţi.

Urmăriți Playtech.ro și pe