02 aug. 2021 | 11:49

Actriță din România, semnal de alarmă privind experiența trăită în spitale din România: „Situaţia este cu mult mai gravă decât putem să înţelegem”

Sănătate
Actriță din România, semnal de alarmă privind experiența trăită în spitale din România:
Dorotheea Petre, mărtuiri șocante din spital

Evenimentele petrecute de-a lungul timpului în spitalele de stat din România ne-au demonstrat că sistemul medical este, de fapt, o bombă cu ceas care poate exploda oricând și oriunde. Acest lucru este observat de fiecare cetățean, atunci când are o interacțiune cât de mică cu acest mediu. Recent, actrița Dorotheea Petre a povestit public experiența sa cu spitalele și medicii după ce s-a confruntat cu infecția cu Covid-19. Din păcate, tot ceea ce relatează nu poate decât să confirme că ceea ce trăim este realitatea tristă a fiecăruia dintre noi.

Prin ce experiențe a trecut după infecția cu noul coronavirus

Actrița a povestit chinul și momentele trăite după așa zisă “vindecare” de Covid. Aceasta a fost internată pentru trei zile la “Matei Balș”, după ce s-a confruntat cu o febră în continuă creștere. După trei zile de tratament, Dorotheea Petre credea că va pleca liniștită acasă, lăsând în urmă doar o amintire.

Din păcate, acest gând frumos nu s-a transformat în realitate, iar ce a urmat a făcut-o pe aceasta să regrete că a ales să râmână în România.

Vindecarea de Covid a venit cu mai multe sechele pe care actrița a încercat să le vină de hac, consultând mai mulți specialiști în domeniu.

„Acum trei luni am luat şi eu covid-ul. O febră în continuă creştere m-au făcut să aterizez la Balş unde am stat 3 nopţi, din fericire fară suplimentare de oxigen.

După externare am zis că am încheiat cu coronavirusul şi că îmi văd de ale mele, dar de la câteva zile distanţă au apărut noi simptome: erupţii cutanate de diverse tipuri, palpitaţii, puls ridicat, o enterocolită în urma căreia am slăbit 10 kg şi desigur, simptomele neurologice. În următoarele luni am luat la rand secţiile şi cabinetele de neurologie, gastroenterologie, dermatologie, alergologie din oraş.

Am discutat cu medici specialişti în boli infecţioase. Toată lumea ridica mai mult sau mai puţin din umeri, gratulandu-mă evident cu tradiţionalul „o să treacă”, și-a început aceasta povestea.

Medicii, plictisiți și dezarmați de dorința pacientului de a se vindeca

Asemeni multor medici, doctorul care s-a ocupat de actriță s-a simțit colpleșit de dorința acesteia de a merge la mai mulți medici prntru a afla cum poate scăpa de sechelele rămase după infecția cu Covid-19. Ajungând la un alt medic, acesta a acuzat pacienta de ipohondriei, considerând că-și face multe griji inutile.

“Pentru că medicul meu de familie considera că sunt doar ipohondră, că îi cer prea multe trimiteri şi mă uit prea mult pe „google” deşi în afară de a îmi sugera să mă internez -sfat pe care l-am urmat de altfel, nu mi-a mai dat nici un alt sfat care să mă ghideze, am căutat alt medic de familie.

Aşa am ajuns printr-o recomandare la un domn care cu o atitudine foarte alpha mi-a spus că toate simptomele descrise de mine nu au nici un sens şi că mi-ar prinde bine o psihanaliză. Desigur că tuturor ne-ar prinde bine o psihanaliza şi că domnul doctor a ţinut să adauge că el e şi psiholog pe lângă calitatea de medic de familie.

Sper că între timp şi-a pus pe uşă anunţ că nu primeşte decât pacienţi cu psihanaliza la zi, aşa cum ar fi corect în cazul dumnealui. La începutul lui iulie, am repetat analizele de sânge şi am dozat şi interleukin 6, o citokina din cele care provoacă furtuna de citokine şi pe care la internare o aveam la valoarea de 241. Valoarea măsurată pe 5 iulie era de 80” a continuat aceasta.

Condițiile de igienă, mai mult decât precare

Actrița nu a omis să menționeze lipsa condițiilor de igienă esențiale din spitale, astfel că saloanele sunt șterse cu același mop și aceeași apă cu care sunt șterse și toaletele și holurile spitalelor.

Respectarea măsurilor de prevenție anti-Covid-19 par de asemenea de domeniul fantasticului atât pentur unii medici, cât și pentru asistente.

„Nu o să adaug detalii despre condiţiile din spitale, vă asigur că sunt cel puţin la fel de crunte cum aţi tot auzit. Acelaşi mop folosit la şters pe jos, toalete şi salon după salon.

Lipsa resurselor elementare dar mai ales nerespectarea minimelor protocoale de igienă pe timp de pandemie. Am văzut medici care nu cred în medicină, respectiv în vaccin şi nu se vaccinau.

Am văzut medici care consideră coronavirusul un fel de gripă sezonieră. Am văzut medici şi asistente care nu îşi schimbau mănuşile după fiecare pacient şi purtau masca sub nas. Am văzut asistent care înainte de a-mi administra tratamentul pe branulă a refuzat să îşi schimbe mănuşile cu care venise din alt salon şi cu care a ridicat un medicament căzut pe jos. Şi lista exemplelor gruesome poate continua”, a mai spus Dorotheea Petre.

„Regret că am ales să îmi cresc copilul aici”

În final, aceasta a transmis un sincer regret față de ea și de restul românilor care sunt obligați să suporte toate lipsurile pentru a fi aproape de familie și prieteni.

“Da, am văzut şi medici omenoşi. Dar putini şi neputincioşi în a face fata tuturor acestor anomalii. Mă întreb în fiecare zi dacă exista blocanţi de interleukina 6 în spitale pentru cei cu furtună de citokine ca mine pentru că la valoarea asta pot ajunge în orice moment la urgenţă.

Mă întreb dacă există imunoglobuline pentru copiii cu sindrom inflamator sistemic PIMS care apare la săptămâni distanţă sau luni de la pozitivare cu sars-cov 2. Situaţia noastră, a cetăţenilor din această ţară este cu mult mai gravă decât putem să înţelegem şi regret fiecare moment în care am ales să îmi cresc copilul aici pentru că familie, prieteni, ţară”, a dezvăluit în final.

 

 

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Capital.ro
Circulaţia trenurilor în perioada Sărbătorilor de Paşte | Anunţul CFR Călători
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro