Majoritatea oamenilor din ziua de azi sunt stresați de dimineață până seara din diverse cauze. Locurile de muncă nu le sunt pe plac, discuțiile de acasă nu îi încântă, grijile sunt și ele mari, iar la final de zi caută modalități prin care să se destintă. Specialiștii vin cu o recomandare pentru a putea să îți relaxezi mintea. Care sunt activitățile banale care te scapă de stres? Începe să faci asta ori de câte ori simți nevoia!
Stresul este aproape la orice pas în zilele noastre. Aproximativ 66% de români consideră că au o viață stresantă, iar principala sursă este locul de muncă, arată studiile.
Uneori zilele la job par interminabile, alteori întâmpini situații nepotrivite care te pun în încurcătură ori nu știi cum să mai împarți banii la final de zi pentru ca totul să fie achitat.
Indiferent de direcția din care vine grija ta constantă, trebuie să ai în vedere faptul că grija față de tine este mereu pe locul 1. O minte relaxată și care poate să îți aducă și perspective pozitive te ajută să treci peste perioadele care par imposibile.
Specialiștii recomandă câteva activități banale care te vor ajuta să îi dai minții tale o pauză. Dacă îți plac meșteșugurile, află că ai șanse mari să fii mai feiricit și sănătos.
Unele studii arată că persoanele care croșetează sau tricotează trăiesc mai mult. Conform cercetărilor publicate în ,,Journal of Positive Psychology‟, cele mai bune activităţi pentru combaterea stresului sunt: gătitul, cântatul, pictura, desenul, designul digital, scrisul creativ, tricotatul şi croşetatul.
„Comportamentul creativ duce la creşterea bunăstării în ziua următoare, iar această bunăstare crescută facilitează şi mai mult creativitatea‟, spune Dr. Tamlin Connor, autorul principal al studiului, potrivit „YourTango‟.
„Stresul este de fapt o parte importantă a evoluţiei omenirii ajutându-i pe strămoşii noştri să supravieţuiască. Eliberarea de adrenalină adusă de un atac iminent din partea unor animale carnivore de dimensiuni mari i-a ajutat, de exemplu, pe strămoşii noştri să se pregătească pentru luptă şi fugă, iar acest gen de stres încă ne aduce beneficii şi astăzi.
Dar lumea modernă a adus cu sine un stres continuu asupra corpului și minții noastre – și există voci care consideră că încă nu suntem pregătiți să facem față acestei schimbări. Mai mult decât atât, contrar opiniei populare, nu orice stres este rău, ci fiecare persoană are propria toleranţă la felurile variate de factori de stres.
Cheia este să ne ştim gradul de toleranţă, cunoscându-ne semnalele negative atunci când stresul ne atinge punctele critice’, a explicat psihoterapeutul Angela Nuţu. (Sursa: avantaje.ro)