Activitatea care i-a dat pe spate pe turiștii de pe litoral. Tot mai mulți turiști care ajung pe litoral, fie la noi, sau în alte țări, aleg anumite activități. Este vorba de activitatea care i-a dat pe spate pe turiștii de pe litoral. Cel puțin pe litoralul românesc e bătaie mare pentru un loc. Despre ce este vorba, citește în continuare și ai să afli despre ce este vorba.
S-ar putea să nu fie o surpriză faptul că pe litoral, fie că ești în România sau în Bali, turiștii aleg să facă scufundări. Ceea ce este cert, este că, indiferent unde te-ai afla, scufundările sunt o experiență diferită. Nicuna nu va fi la fel.
Puteți face scufundări în apele tropicale din întreaga lume. De la numeroasele locuri frumoase din Asia de Sud-Est, la oceanul Caraibelor din America Centrală sau la celebra Mare Barieră de Corali din Australia.
Dar scufundările nu se fac doar în oceanele tropicale. Se poate face scufundări în apele reci ca gheața din Antarctica, Islanda și chiar în lacurile din Austria. Fiecare destinație își aduce propriul farmec și aventuri, alături de diferitele creaturi pe care le veți găsi peste tot în lume.
Dar asta nu înseamnă că scufundările multiple în același loc de scufundare aduc aceleași experiențe. Fiecare scufundare este diferită, de fiecare dată veți vedea alte creaturi, veți descoperi locuri noi.
Tu și prietenii tăi ați putea face scufundări împreună și totuși să trăiți scufundări complet diferite. Nicio scufundare nu este la fel!
Așa se face că, cel puțin în ultimii ani, turiștii aflați pe litoralul românesc aleg să facă scufundări, iar ca să găsești un loc, este o adevărată aventură. Cel mai important aspect al acestei activități, este că nu trebuie neapărat să știi să înoți.
„Oricât ar părea de paradoxal, nu e nevoie să știi să înoți pentru a face scufundări pentru agrement. Și asta fiindcă alături de tine va fi permanent un instructor care te va însoți în această minunată aventură. El îți va supraveghea în permanență orice mișcare, astfel încât să nu se pună niciun moment chestiunea vreunui impediment, oricât de mic! În schimb, e nevoie să știi să-ți controlezi presiunea din organism.
Altfel spus, trebuie să înveți când să te prinzi de nas și să respiri, chiar și atunci când te afli sub apă, pentru a-ți regla presiunea internă și a evita astfel problemele ce pot apărea la nivelul timpanului, cele care survin pe măsură ce te scufunzi în apele mării. E o mișcare pe care o înveți la fața locului!”, a declarat pentru impact.ro, Iulia Bănică, administrator al Centrului Nemo Diving din Eforie Nord.
Dacă ești începător, operatorii de pe litoral au în oferta lor și cursuri pentru începători, care costă aproximativ 1.500 de lei, și include șase ședințe.
Dacă ai trecut deja la alt nivel, de profesionist, în acest caz pentru scufundări la Marea Neagră vei plăti cam 1.850 de lei. Operatorii au diferite pachete pentru fiecare, unele incluzând chiar tururi subacvatice gratuite la situl arheologic din zona Cazinoului, conform impact.ro.
Așa că, indiferent dacă știi să înoți sau nu, dar ești pasionat, poți face scufundări în Marea Neagră pe toată perioada sezonului estival.