21 iun. 2022 | 15:58

Vacanțe în Turcia în 2022. Cele mai ieftine destinații din această țară

Diverse
Vacanțe în Turcia în 2022. Cele mai ieftine destinații din această țară
Vacanțe în Turcia în 2022 accesibile pentru buzunarele românilor

Vacanțe în Turcia în 2022. Marea Marmaris din Turcia conduce lista pentru cea mai accesibilă destinație de vacanță pentru 2022. Conform siteurilor de specialitate, Marea Marmaris este printre cele mai ieftine destinații din această țară. În afară de asta, mai sunt și alte locuri care ar merita vizitate în această perioadă a verii 2022.

Vacanțe în Turcia în 2022 accesibile pentru buzunarele românilor

Cele mai ieftine orașe turcești în care să locuiești sunt Sanliurfa, Kayseri, Mersin, Konya, Iskenderun și Hatay.

Toate cele 6 destinații au o natură fermecătoare și un nivel de trai ieftin, dar foarte departe de capitală.

Potrivit siteurilor de specialitate, în Turcia poți prețuri extrem de mici când vine vorba de o masă de seară cu trei feluri de mâncare pentru două persoane cu vin, o sticlă de bere, un pahar de vin, o cutie de Coca-Cola, o sticlă mare de apă, o ceașcă de cafea, cremă de protecție solară și repelent de insecte, pe care turiștii le pot obține pe toate cu 31,45 euro.

În plus, astfel de articole pot fi achiziționate cu 31,52 euro în Sunny Beach, Bulgaria, care se află pe locul al doilea în topul celor mai ieftine destinații, informează SchengenVisaInfo.

Cei care își fac vacanțe ar trebui să-și rezerve acum o vacanță în Turcia. Va fi cea mai ieftină din ultimii ani. Lira turcească a coborât la minime record.

Asta se întâmplă după ce Erdogan, a anunțat că intenționează să reducă ratele dobânzilor.

Am căutat să vedem cam care ar fi în 2022 prețurile penrtru o bere, de exemplu, și iată ce am găsit:

Prețurile în restaurantele din Turcia

  • Masă într-un restaurant ieftin 50 TRY (2.73 de euro)
  • Bere domestică (0,5 litri la halbă) 30 TRY (1.64 euro)
  • Bere importată (sticlă de 0,33 litri) 40 TRY (2.18 euro)
  • Coca-Cola/Pepsi (sticlă de 0,33 litri) 9,80 TRY (0.53 euro)
  • Apă (sticlă de 0,33 litri) 3,80 TRY (0.21 euro)

 

Prețuri hoteluri în Turcia în 2022

Prețul mediu de hotel în Turcia 293 RON 1,086 TRY 63 USD 59 EURO
Prețurile hostelurilor în Turcia 92 RON 340 TRY 20 USD 19 EURO
Prețul unui hotel de 1 stea în Turcia 248 RON 919 TRY 53 USD 50 EURO
Prețul unui hotel de 2 stele în Turcia 385 RON 1,425 TRY 82 USD 78 EURO
Prețul unui hotel de 3 stele în Turcia 439 RON 1,626 TRY 94 USD 89 EURO
Prețul unui hotel de 4 stele în Turcia 705 RON 2,612 TRY 151 USD 142 EURO
Prețul unui hotel de 5 stele în Turcia 762 RON 2,824 TRY 163 USD 154 EURO

 

Care sunt cele mai ieftine destinații din această țară?

După o pandemie de doi ani, probabil că vă întrebați care este destinația perfectă pentru vara anului 2022, mai ales acum că tot mai multe țări renunță în sfârșit la restricțiile Covid.

Deși există cu siguranță o multitudine de opțiuni din care puteți alege, ar trebui să existe câteva destinații în fruntea listei  de dorințe.

Antalya este destinația de vară perfectă pentru 2022

Ca și în alți ani, siteurile de specialitate spun că Antalya este destinația de vară perfectă pentru 2022.

Dacă vă întrebați de ce, argumentul este că Antalya este unul dintre cele mai accesibile orașe mediteraneene.

Deci, dacă sunteți în căutarea unei destinații internaționale de vară care nu vă va rupe banca, atunci Antalya este cu siguranță alegerea potrivită pentru dumneavoastră.

Turcia, în ansamblu, este extrem de accesibilă atât pentru standardele europene, cât și pentru cele din Orientul Mijlociu, iar Antalya nu face excepție de la această regulă.

Poate fi principala destinație în aceste vacanțe în Turcia în 2022. Acesta este un loc în care călătorii cu buget redus pot avea acces la lux pe care nu și l-ar putea permite neapărat în alte țări mediteraneene, precum Franța și Spania.

Da, vorbim despre hoteluri all-inclusive, despre faimosul și somptuosul mic dejun turcesc, despre mese cu trei feluri de mâncare la restaurante de lux și chiar despre ghizi privați.

DALAMAN

Milioane de vizitatori se adună în fiecare an la Dalaman pentru plajele, lacurile și râurile sale luxoase.

Există parcuri acvatice pentru întreaga familie, plus oportunități de rafting pe râul Dalaman.

Această destinație agricolă somnoroasă este un loc minunat pentru a vedea frumusețea naturală a Turciei în 2022.

Nisipurile de la Sarigerme oferă o mostră de lux liniștit, iar orașele de piață din apropiere sunt locuri minunate pentru a alege câteva delicii turcești.

ISTANBUL

Principala destinație metropolitană, Istanbulul se află la granița dintre Europa și Asia.

Această poziție unică conferă orașului o strălucire magică, cu o linie a orizontului modelată de cupole istorice ale moscheilor, bazaruri exotice și palate otomane.

Pentru iubitorii de plajă, există o mulțime de opțiuni de relaxare.

Departe de portul plin de viață, plaja idilică Solar Beach și plaja plină de acțiune Golden Beach sunt doar două dintre locurile minunate pentru relaxare.

BODRUM

Peninsula Bodrum este presărată cu golfulețe frumoase și plaje aurii, dar patrimoniul istoric diferențiază cu adevărat orașul.

Castelul Bodrum este locul perfect pentru o excursie de o zi, cu un muzeu arheologic subacvatic care găzduiește unele dintre cele mai importante exponate din lume.

O restaurare în valoare de 25 de milioane de euro urmează să transforme această colecție suboceanică, unde puteți afla mai multe despre magnificele mausolee locale.

KUSADASI

Aflată cu mândrie pe brazii vestici ai Mării Egee, Kusadasi este o stațiune balneară cu mult farmec oriental care completează țărmurile sărutate de soare.

În această importantă escală a navelor de croazieră, puteți vedea una dintre cele șapte minuni originale ale lumii antice.

Templul lui Artemis a fost redescoperit în 1869, iar bazilicile bizantine prezintă moștenirea multiconfesională a acestei părți a Turciei.

Plaja Ladies Beach este populară în rândul localnicilor. În perioada otomană, doar femeile aveau voie să înoate în apele sale, dar astăzi întreaga familie se poate bucura de aceste țărmuri mărginite de palmieri.

IZMIR

Un alt oraș fierbinte de la malul mării, pârjolul Izmir are turnuri istorice cu ceas, cetăți antice și o viață urbană plină de viață.

Mările sunt de un albastru pal și sclipitoare, în timp ce un patrimoniu fascinant, atins de Grecia Antică și Armenia, creează o atmosferă dinamică.

Efesul din apropiere este o locație care trebuie vizitată, cu o bibliotecă romană antică și alte comori istorice din civilizații stratificate.

PAMUKKALE

Istanbul și Dalaman pot atrage cele mai mari mulțimi, dar unele dintre cele mai bune locuri din Turcia pentru o vacanță sunt în afara traseelor bătute.

Faimoasele ape termale din Pamukkale creează unul dintre cele mai impresionante peisaje din lume, motiv pentru care numele stațiunii înseamnă în turcă „Castelul de bumbac”.

Situat în apropiere de Denizli, în inima tradițională a Turciei, există orașe pitorești și teatre antice pe care le puteți explora după ce v-ați răsfățat la spa-urile termale liniștite.

GOREME

Dacă sunteți în căutarea unui peisaj spectaculos, Goreme este cel mai bun loc de vizitat.

Aici, orașele subterane se află sub formațiuni stâncoase impozante, iar plimbările cu balonul cu aer cald sunt o modalitate populară de a vedea această vale suprarealistă.

Aproximativ la jumătatea distanței dintre Ankara și Mersin, această parte din estul Turciei este un loc minunat pentru a planifica o vacanță alternativă în Turcia.

MARMARIS

Un oraș portuar cu un suflet plin de viață, Marmaris este una dintre stațiunile celebre de pe Riviera turcească.

Există un castel, un centru de terapie cu delfini și o cultură animată a sporturilor nautice pe plaja fericită.

Orașele din apropiere, Icmeler, Hisaronu și Turunc, oferă o experiență de vacanță mai relaxată, având ca fundal frumoșii Munți Taurus.

OLUDENIZ

Laguna albastră de vis definește această destinație, cu temperaturi ale apei care ajung la 26°C în timpul verii.

Dacă sunteți în căutarea unui gust de paradis în 2022, acest sat-stațiune este o opțiune fantastică.

Vedeți natura pe insula Gemiler, încercați scufundările și parapanta sau pur și simplu bucurați-vă de raze.

Cu magnificul munte Babadag care se înalță în depărtare, această destinație din sud-vestul Turciei este un paradis vibrant de care vă puteți îndrăgosti cu ușurință.

Concluzie

Acum că aveți atât prețurile, informativ, cât și destinațiile, vă puteți face vacanțe în Turcia în 2022, de vis, în cele mai ieftine destinații din această țară.

Dacă aveți deja un buget, și se încadrează, atunci nu avem altceva de făcut, decât să vă urăm distracție plăcută!

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Capital.ro
Calendar ortodox pentru mai 2024. Cele mai importante sărbători religioase ale lunii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro