Noi studii confirmă pericolul dintr-un produs dăunător, expus la vânzare în nenumărate rânduri în magazine sau supermarketuri. Nu puțini sunt consumatorii care aleg să achiziționeze astfel de alimente. Află în rândurile de mai jos cum îți pot afecta organismul uman. Ce au descoperit specialiștii.
Nu este prima dată când Playtech Știri scrie despre pericolul pe care îl reprezintă conservele din magazine sau supermarketuri. Noi studii efectuate de cercetătorii americani confirmă faptul că produsele amintite ar putea să dăuneze organismului uman. Înainte de a vorbi despre acest aspect, să trecem în revistă câteva detalii importante.
Este un fapt bine cunoscut că produsele tip conservă din magazine conțin niveluri ridicate de bisfenol A, o substanță despre care specialiștii spun că este foarte dăunătoare organismului uman. De regulă, se regăsește în componența materialelor plastice, care au rolul de a preveni rugina și de a păstra alimentele proaspete.
Numeroase studii au arătat, de-a lungul timpului, că bisfenol A afectează echilibrul endocrin al organismului uman. Cu toate acestea, în comunitatea europeană a fost interzisă utilizarea bisfenolului A doar în plasticul folosit la fabricarea biberoanelor pentru sugari sau copii mici.
Bisfenol A este clasificată drept substanță cu efecte toxice și asupra capacității de reproducere umană. Începând din anul 2018, toți producătorii, importatorii și furnizorii acesteia sunt obligați să clasifice și să eticheteze amestecurile cu bisfenol A ca fiind toxice pentru reproducere.
Noi studii efectuate de cercetătorii americani confirmă, după cum am precizat deja, pericolul prezent în conservele de alimente comercializate în supermarketuri. Nu este o noutate că mai toate ambalajele de alimente prezintă particule foarte mici de oxid de zinc, ce au proprietăți antimicrobiene.
Dacă până acum erau considerate inofensive, cele mai recente studii oferă o altă perspectivă asupra lor. Prin intermediul spectrometriei de masă, specialiștii au examinat conserve de ton, porumb, sparanghel și pui pentru a identifica numărul de nanoparticule de oxid de zinc care se transferă din ambalaj în alimente.
Te-ar putea interesa și: Se vând conserve cu excremente de urs în România. Incredibil câți bani costă
În cazul unora dintre conserve, s-a dovedit că au prezentat și de o sută de ori mai multe particule de zinc decât limita maximă recomandată pentru consumul zilnic. Nanoparticulele distrug proeminenţele de pe suprafaţa celulelor intestinului subțire și modifică felul în care se absorb substanţele nutritive și se formează proteinele, afectând digestia.