Se vând conserve cu excremente de urs în România. Incredibil câți bani costă

Se vând conserve cu excremente de urs în România. Incredibil câți bani costă
Au aparut conserve cu excremente de urs. Cat costa una

În contextul crizei financiare cauzată de mai mulți factori, oamenii încearcă să scoată bani din piatră seacă. Astfel, o firmă din Covasna produce și vinde conserve cu excremente de urs în România. Incredibil câți bani costă o astfel de conservă.

România, în stare de șoc. În Covasna și Harghita se vând conserve cu excremente de urs

O firmă din Covasna produce și comercializează conserve cu excremente de urs în România. Conservele sunt vândute în  județele Covasna și Harghita.

Cei care produc aceste conserve sun cunoscuți și pentru producerea berii şi chipsurilor „Csíki Sör” şi „Csíki Csipsz”. Prețul unei conserve este de 40 de lei.

Conservele sunt denumite „Urme de urs”

Conservele cu „Urme de urs”, așa cum sunt denumite, conțin 30 de grame de conţinut, iar firma care o produce garantează că excrementele sunt autentic-secuieşti.

OPC a intrat pe fir, însă anunță că produsul nu poate fi scos de la vânzare, pentru că pe etichetă scrie că nu este destinat consumului de către om.

Conserva „Urme de urs” este un suvenir?

„Se vinde la noi în judeţ, am găsit la Târgu Secuiesc, într-un bar care are franciza celor de la Lixid Project, cei care fac berea Csíki Sör şi chipsurile cu aceeaşi denumire.

Am înţeles că e un fel de suvenir, nu au putut să ne dea o explicaţie. Se dă şi un termen de valabilitate, care e aiurea, nu înţeleg la ce să dai termen de valabilitate dacă nu este produs alimentar.

Conserva cu excremente de urs, un produs secuiesc

Traducerea nu este completă, se afirmă acolo că este produs secuiesc, produs în Székelyföld şi că se poate lucra cu el, se poate lua în mână şi mula ca o plastilină, aşa mi s-a explicat.

Te-ai putea juca cu el, într-un fel, dar nu ştiu dacă e în regulă, ce se întâmplă dacă un copil se joacă cu el şi îl bagă în gură?”, a spus șeful OPC Covasna, Horia Miron Constantinescu pentru WeRadio.

Avertizare pentru copii

De asemenea, eticheta conservelor cu excremente, conține un avertisment. Acesta arată că produsul nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor.

„Eu am rămas perplex când am văzut conserva, are 30 de grame, e o bucăţică mică înăuntru, e uşoară, dar nu mi-a venit să cred. Dacă are avertismentul, nu avem ce să facem  nu este produs comestibil, se pare că ar fi suvenir”, a mai spus Horia Miron Constantinescu.

Ce mai precizează eticheta ciudatei conserve

Nu în ultimul rând, eticheta conservei mai informează că produsul conţine 100% excremente de urs brun transilvănean, „fără gluten, fără conservanţi, vegan”.

Nedeschisă, acesta îşi își va păstra calitățile pe termen nelimitat. Se mai menționează pe aceeași etichetă că după deschidere conținutul trebuie „folosit” în termen de 22 de ore.

Urmăriți Playtech.ro și pe