Accidentare gravă la Turneul Campioanelor. A fost nevoită să abandoneze, după ce a câștigat primul meci

Accidentare gravă la Turneul Campioanelor. A fost nevoită să abandoneze, după ce a câștigat primul meci
Naomi Osaka s-a accidentat și s-a retras de la Turneul Campioanelor

După ce a învins-o pe Bianca Andreescu în primul meci la Turneul Campioanelor, Simona Halep a primit o veste bună din partea organizatorilor. Principala favorită la câștigarea turneului, japoneza Naomi Osaka, s-a retras după primul meci, în urma unei accidentări la umărul drept. Locul ei în competiție a fost luat de olandeza Kiki Bertens.

Naomi Osaka s-a accidentat și s-a retras de la Turneul Campioanelor

„Sunt dezamăgită că trebuie să mă retrag din turneu. A fost până acum un eveniment extraordinar la Shenzhen, cel mai mare al WTA din acest an. Nu aşa am vrut să termin acest turneu sau sezonul. Aştept să mă însănătoşesc şi sper să revin la Shenzhen anul viitor”, este anunțul făcut de Naomi Osaka.

Sportiva din Japonia a învins-o în primul tur pe cehoaica Petra Kvitova cu 7-6, 4-6, 6-4 și urma să joace marți împotriva australiencei Ashleigh Barty. Naomi Osaka a anunțat însă că s-a accidentat la umărul drept și nu mai poate continua la Turneul Campioanelor. Locul ei în Grupa Roșie a fost luat de olandeza Kiki Bertens.

Naomi Osaka
Naomi Osaka

Vestea nu poate decât să o bucure pe Simona Halep, în condițiile în care Naomi Osaka era marea favorită la casele de pariuri la turneul din China. Constănțeanca va avea un traseu mai facil spre finală în cazul în care se va califica în fazele superioare ale competiției.

În acest moment, Naomi Osaka ocupă locul 3 în clasamentul WTA, cu 5.246 de puncte, în timp ce Simona Halep se află pe poziția a cincea, cu 4.962 de puncte. Japoneza a câștigat din tenis peste 15 milioane de dolari, iar românca a strâns din premii peste 33 de milioane de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI