Acces Direct, gaură în bugetul trustului Impact. Ce amendă colosală a primit emisiunea Mirelei Vaida

Acces Direct, gaură în bugetul trustului Impact. Ce amendă colosală a primit emisiunea Mirelei Vaida
Emisiunea Acces Direct a primit o amendă colosală

Trustul Impact a fost grav sacționat din cauza unul eveniment. Emisiunea Acces Direct a fost cea care a adus amenda. Câți bani au dat șefii din cauza unei nereguli din cadrul show-ului pe care îl modererază Mirela Vaida?

Emisiunea Acces Direct a primit o amendă colosată

Antena 1 a fost amendată pentru o ediție a emisiunii Acces Direct. Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat în cursul zilei de joi postul Intact cu o amendă de 10.000 de lei din cauza încălcării prevederilor legislației audiovizualului cu privire la informarea corectă și pentru proferarea unor afirmații discriminatoare la adresa unei persoane de origine arabă, conform Agerpres.

Propunerea a fost făcută de către Dorina Rusu și a avut șase voturi „pentru”. Aceasta încalcă articolele 64, alin. 1, a şi b şi 47, alin. 4 din Codul de reglementare în audiovizual. Concret, într-una din ediții s-a făcut referire la un viceprimar din Arad cu apelativul „arab”.

Dovada poate fi văzută în ediția din 19 februarie. „Am votat amenda de 10.000 pentru că este un caz de discriminare, de denigrare şi pentru că s-a insistat, adică s-a voit să se facă asta.

„Din burtiera în care Tatiana era bătută în primărie de viceprimarul ‘arab’, (…) s-a subliniat de două sau de trei ori viceprimarul ‘arab’ şi nu este nicidecum aşa cum ne-a expus doamna Ionescu (Norina Ionescu, reprezentantul Antena Grup la CNA n.r.) în punctul de vedere, că asistăm la cum sunt trataţi cetăţenii într-o primărie, într-o instituţie. Da, nu suntem de acord cu un comportament violent, dar, în acelaşi timp, nu suntem de acord să legăm o astfel de chestiune de etnia cuiva”, a declarat Cristina Pocora, membru CNA.

„Nu poate fi contestat”

Conform acesteia, „acel om, care stă în România de 30 de ani (…), care s-a simţit atacat pe această chestiune de etnie, este discriminat”. Răsvan Popescu, fost președinte al CNA, a arătat că a votat pentru acordarea de amenzi pentru că este bine să se insiste asupa unei astfel de direcții.

„Şi eu am votat amenda propusă de Dorina, pentru că, într-adevăr, sunt lucruri pe care dacă le laşi, pot să prolifereze. E destul de uşor să împingi lumea – mai ales că e o lume din mediul rural – să se întoarcă împotriva unor oameni de altă etnie. Aceştia vor fi din ce în ce mai mulţi în România şi bine ar fi să nu perseverăm într-o asemenea direcţie, mai ales că nu în calitate de arab a împins-o respectivul viceprimar, ci în calitate de viceprimar. Sigur că nu asta trebuia să facă, dar nu are nicio legătură cu faptul că era de etnie arab şi, în ultimă instanţă, el era un om ales de români acolo. Nu cred că votul românilor poate fi contestat”
Răsvan Popescu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI