A vărsat suc de roșii în cuptor și l-a curățat. Ce truc genial a descoperit după ce a frecat puțin

A vărsat suc de roșii în cuptor și l-a curățat. Ce truc genial a descoperit după ce a frecat puțin
Cum să scapi de sosul de roșii de pe cuptor?

Ce poți să faci în situația în care verși suc de roșii în cuptor? Există un truc genial. Trebuie să insiști puțin cu un burete sau o lavetă la locul cu pricina, ulterior ai scăpat de murdărie. Care este detaliul la care trebuie să ai grijă?

Truc util: cum să scapi de sucul de roșii vărsat în cuptor?

A venit sezonul plin de treburi în special în bucătărie. Multe dintre gospodine își prepară bunătățile pe care să le pună în cămară pentru restul sezonului rece. În această perioadă majoritatea oamenilor fac zarzavat de pus la borcan, zacuscă, gemuri, dulceață sau bulion din roșii ori din ardei capia.

Dacă gătești ceva cu suc de roșii și acesta sare pe cuptor, nu trebuie să-ți faci griji. O gospodină a descoperit acest truc după ce a băgat la cald sucul preț de 15 minute, ulterior a curățat totul. Preparatul pe care majoritatea îl folosesc în sosuri sau în mâncăruri tradiționale nu e bun doar spre consum, ci și la curățenie.

Pune suc de roșii peste petele de care simți că nu mai scapi sau puncte de grăsime ori urme de ingrediente și lasă la cald. După 15 minute, deschide aparatul și începe să freci cu grijă locurile în cauză.

Ai putea să adaugi ulterior câteva picături din soluția pe care o utilizezi în mod normal la curățenie pentru un plus de miros. Vestea bună este că dacă nu ai suc de roșii în casă poți să folosești și ketchup, dar trebuie să ai grijă să-l diluezi puțin cu apă înainte. 

Cum să scapi de sosul de roșii de pe cuptor?
Cum să scapi de sosul de roșii de pe cuptor?

Cum să cureți grila pentru cuptor?

De asemenea, grilajul de la cuptor dă bătăi de cap tuturor pentru că este unul pe care trebuie să-l cureți meticulos. Ai mai jos toți pașii de care ai nevoie pentru ca acesta să fie curățat mult mai ușor decât înainte. Ce trebuie să faci pentru un cuptor de nota 10?

  • Ai nevoie de: un prosop vechi, 0.5 pahar de detergent de rufe sau detergent de vase, apă fierbinte, grila murdară.

1. Așterneți prosopul în cadă pentru a nu o zgâria.
2. Puneți grila cuptorului pe prosop și turnați peste ea apă fierbinte. Adăugați în apă 0.5 pahar de detergent de rufe sau detergent pentru vase sau bicarbonat de sodiu. Lăsați grila să stea în apă aproximativ 5 ore. Puteți face această procedură seara și să lăsați grila pe noapte.
3. Când grila se va înmuia foarte bine, frecați-o cu un burete aspru. Acum strălucește ca nouă! (Sursa: făsingur.me)