Cei mai mulți care se bucură de spațiu mare în curte preferă să planteze flori. Florile dau o energie bună și întregesc o seară frumoasă în aer liber petrecută cu prietenii. Majoritatea gospodarilor caută trucuri simple și naturale care să le aducă plantele în forma cea mai bună indiferent de anotimp. Ai mai jos câteva opțiuni ușoare pentru asta. Trebuie doar să apelezi puțin la sertarul cu condimente. La ce te ajută dacă torni piper peste frumusețile pe care le ai în curte? Nu ai fi crezut că ajută atât de tare. Iată ce trebuie să faci!
Îngrijirea grădinii este o reală terapie. Specialiștii recomandă oamenilor să aibă în grijă flori și diverse alte plante sau copaci dacă vor să se relaxeze. O astfel de activitate te face să apreciezi mai mult natura, să ai grijă de ce te înconjoară, dar și să te poți detașa cât să îți pui ordine în gânduri.
Desigur că este nevoie și de multă muncă și atenție pentru asta, dar la un moment dat te va relaxa total. Cei mai mulți dintre oamenii care au curte preferă să aibă și o parte din ea ocupată cu plante care să le ofere o energie bună și un parfum deosebit atunci când servesc ceaiul de dimineață.
Un inamic în orice casă este prezent chiar și la bucătărie, pe holuri sau oriunde ai scăpa o bucată de mâncare. Mai exact, este vorba despre furnici. Ele adoră și florile, motiv pentru care se pun pe frunzele lor sau pe petale. Un condiment pe care îl folosești extrem de des în bucătărie te poate salva.
În mod normal primul gând care îți apare în minte atunci când te gândești la dăunători este să dai o tură la supermarket. Nu trebuie să îți mai consumi sume importante pe diverse produse sau să aștepți să treacă mirosul chimic al acestora până să poți să ieși în grădină.
Tot ce ai nevoie se află în sertarul cu condimente. Piperul acționează în cazul acesta ca un antibacterian natural. Poți uita de existența furnicilor pe plantele tale. Deși pare de necrezut, condimentul funcționează în beneficiul plantelor, apei și solului și ajută la prevenirea apariției insectelor.
Cum funcționează? Piperul negru le enervează pe furnici și le obligă să părăsească zona din cauza mirosului puternic. În felul acesta acționează și semințele de ardei iute.