A turnat făină în chiuveta din bucătărie și a descoperit un truc genial. Rezultatele spectaculoase care au avut loc

A turnat făină în chiuveta din bucătărie și a descoperit un truc genial. Rezultatele spectaculoase care au avut loc
A turnat faina in chiuveta din bucatarie si a descoperit un truc genial

Când vine vorba de curățenia generală, niciun truc genial descoperit de gospodine nu poate fi destul de nebunesc încât românii să nu încerce să-l pună în aplicare. Ce se întâmplă, de exemplu, dacă torni făină în chiuveta din bucătărie. Această metodă inedită îți va face viața mult mai ușoară.

Cum cureți chiuveta cu făină

Nu e un secret pentru nimeni faptul că, atunci când gătești, bucătăria se poate transforma într-un adevărat front de război.

Vasele murdare, uleiul care sare pe pereți și chiuveta pătată sunt doar câteva dintre lucrurile cu care toate gospodinele se confruntă, atunci când sunt în plin proces creativ, punându-și în valoare veleitățile culinare.

Din acest motiv, trucurile care ne ajută la curățenia generală sunt mai mult decât binevenite. Unul dintre aceste secrete a devenit viral în mediul online, după ce o gospodină și-a dezvăluit cel mai tare truc.

De cele mai multe ori evităm să cumpărăm produsele din comerț, deoarece conțin diferite substanțe și chimicale. Ei bine, iată cum poți curăța chiuveta din bucătărie folosind cel mai banal ingredient din cămară. Este cât de poate de simplu.

Pentru început, vom spăla chiuveta din bucătărie ca de obicei, folosind un burete curat și detergent de vase. Mai departe, vom clăti bine suprafața și vom șterge excesul de apă cu o lavetă uscată. Apoi, trucul genial presupune să tapetezi chiuveta cu un pumn de făină. Lași 5 minute.

La final, tot ce trebuie să faci este îndepărtezi excesul de făină folosind o cârpă sau lavetă curată. Atenție! E foarte important să ai grijă să nu arunci făina în scurgere, deoarece chiuveta s-ar putea înfunda. Făina ajută să degresezi chiuveta și să elimini toate petele de murdărie.

Cum prepari cel mai natural degresant

Și, pentru că tot vorbim de curățenia realizată în bucătărie, internauții au descoperit o metodă ingenioasă prin care poți reda strălucirea celor mai dificile suprafețe. Poți face un degresant natural folosindu-te de coji de portocale. Ai nevoie de:

  • 1 cană de oțet alb;
  • 2 coji de portocală;
  • 1 pahar cu apă.

Storci portocala, îndepărtezi pulpa reziduală și pui cojile într-un borcan. Apoi, vei acoperi cojile cu apă și oțet, vei închide borcanul și vei agita compoziția. Ulterior, vei pune soluția într-un uscat ferit de lumină și căldură, precum în cămară sau debara.

E important să lași amestecul la macerat timp de 7 zile, după care îl vei strecura într-o sticlă cu pulverizator și gata, degresantul natural este pregătit pentru a fi folosit cu succes. Cu acest lichid cureți eficient rosturile dintre plăcile de gresie, chiuveta, aragazul și blatul de la bucătărie.