A turnat bicarbonat sub capota mașinii și a rămas uimit de efect. Ce s-a întâmplat cu bateria în câteva minute

A turnat bicarbonat sub capota mașinii și a rămas uimit de efect. Ce s-a întâmplat cu bateria în câteva minute
Bicarbonat de sodiu, rezolvarea problemelor tale minore cu mașina: pune pulberea albă sub capotă și vei vedea afectele

Bicarbonatul de sodiu este un instrument excelent pentru curățarea casei. Uluitor este că în aceeași măsură poate ajuta și bateria de mașină să fie ca nouă. În loc să petreceți timp și să pierdeți bani la magazinul auto, încercați să folosiți pulberea albă pentru a rezolva problema și pentru a vă ajuta ”camaradul de drum” să trăiască mai mult.

Bicarbonatul de sodiu, ingredientul bun la toate: pune-l sub capota mașinii

Înainte de a începe, asigurați-vă că mașina este oprită complet. Deschideți capota, apoi priviți cu atenție bateria, pentru a examina orice fisuri, semn că acidul are scurgeri. Dacă sunt probleme mari, este recomandat să apelați la ajutor de profesie.

Odată ce sunteți gata să începeți curățarea, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să deconectați bateria mașinii. Scoateți mai întâi clema negativă, apoi cea pozitivă.

Acum începe acțiunea. Amestecați circa patru cești de apă cu șase linguri de bicarbonat de sodiu până devin pastă. Frecați pe locurile dorite și, odată ce vedeți bule și spumă, înseamnă că funcționează.

Curățarea scurgerii

Întâi, asigurați-vă că urmați instrucțiunile pentru tipul de baterie. Tratarea scurgerilor cu substanțe chimice greșite poate provoca o explozie. Aceste tipuri de baterii pot scurge un acid puternic. Apropiați-l purtând mănuși de protecție și mască și acoperiți cu bicarbonat de sodiu, până când sifonul de coacere nou adăugat nu provoacă spumă sau barbotări suplimentare. Curățați reziduurile rămase folosind o pastă groasă, obținută din bicarbonat de sodiu și apă. În cele din urmă, turnați pulberea albă în punga de gunoi care conține bateria deteriorată.

Pentru bateriile alcaline, faceți acest proces cu un tampon de bumbac îmbibat în oțet sau suc de lămâie și tamponați scurgerea pentru a neutraliza fisura de bază. Folosiți o periuță de dinți veche înmuiată în același material pentru a curăța o scurgere care s-a uscat. Apa poate provoca coroziune, drept urmare e recomandat să aveți la îndemână un prosop de hârtie, pentru a șterge acidul. Repetați acțiunea până la curățare, apoi lăsați dispozitivul să se usuce preț de câteva ore.

Procesul pentru bateriile cu litiu 

Pentru bateriile cu litiu, folosite deseori pentru telefoanele mobile sau în bateriile cu ”buton”, plasați imediat o pungă peste aceasta fiindcă ar putea provoca un incendiu sau ar putea exploda. Orice dispozitiv electric expus la scurgere nu mai este sigur de utilizat. Aruncați dispozitivul departe și curățați scurgerile doar cu apă, cu nimic altceva.

În unele state, unii au posibilitatea să arunce bateriile alcaline în gunoiul obișnuit, dar în majoritatea cazurilor prin lege suntem obligați să le reciclăm, potrivit educum.ro.