24 mai 2023 | 12:29

A amestecat bicarbonat de sodiu cu săpun lichid şi a turnat în grădină. Totul s-a transformat în doar câteva zile

Diverse
A amestecat bicarbonat de sodiu cu săpun lichid şi a turnat în grădină. Totul s-a transformat în doar câteva zile
A amestecat bicarbonat de sodiu cu săpun lichid şi a turnat în grădină

Acest ingredient vedetă al trucurilor pentru îngrijirea casei este și un ajutor de nădejde pentru grădină. Dorind să verifice dacă este cu adevărat eficient, o gospodină a pus la încercare un truc ce promitea rezultate spectaculoase. A amestecat bicarbonat de sodiu cu săpun lichid şi a turnat în curtea casei. Rezultatele erau evidente, după doar câteva zile. Află, din rândurile de mai jos, despre ce e vorba.

De ce ar trebui să pui bicarbonat de sodiu în grădină

Bicarbonatul de sodiu are zeci de utilizări și aplicații în casă, de la combaterea mucegaiului și până la neutralizarea mirosurilor neplăcute. Acest ingredient banal a ajuns să fie considerat vedeta trucurilor pentru îngrijirea locuinței. Cu toate acestea, puțini oameni ar ști să-l folosească corect în grădinărit.

Faimoasa pulbere albă este cunoscută și ca un „detergent ecologic”. Nu este folosit foarte des ca substanță ce poate ține la distanță praful sau insectele dăunătoare.

Dacă grădina ta are nevoie de atenție, dar nu ai la dispoziție un buget prea mare pentru a-ți îngrij plantele, merită să încerci acest truc pe bază de bicarbonat de sodiu care face furori în mediul online.

Pentru a preveni răspândirea ciupercilor pe plante, trebuie doar să amesteci o cantitate mică de bicarbonat cu un litru de apă și săpun lichid. Se amestecă bine, până la omogenizare și se transferă amestecul într-un recipient cu pulverizator. Soluția obținută se aplică pe plantele și tulpinile infectate pentru a le dezinfecta.

Te-ar putea interesa și: A presărat bicarbonat de sodiu pe scaunele din mașină și totul s-a schimbat în 15 minute. Parcă era nouă din nou

Ce utilizări are

Acest ingredient vedetă ajută și la creșterea plantelor. Va trebui doar să pulverizezi formula anterioară pe toată planta, înlocuind săpunul cu oțet.

Bicarbonatul este și un fungicid natural eficient. Se aplică puțin pe frunze pentru a le scădea aciditatea, ceea ce va preveni apariția ciupercilor.

Poate fi folosit și pentru a ține la distanță insectele nedorite. Presară o cantitate generoasă direct pe sol și vei vedea cum furnicile, melcii sau gândacii vor sta departe.

Pune un strat gros din această pulbere pe buruieni pentru a preveni creșterea lor și pentru a le face să se usuce.

Te-ar putea interesa și: Uită de bicarbonatul de sodiu! Ingredientul de bucătărie care îţi lasă casa lună, e mai simplu decât credeai

Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Horoscop sâmbătă, 18 mai 2024: Leii vor avea chef de viață
Spynews
Gestul INTERZIS la volan! NU ai voie să faci așa ceva în mașină
Capital.ro
Horoscop 19 mai 2024. Taurilor le dau bătăi de cap sentimentele intense, Vărsătorii își lărgesc orizonturile
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Mediaflux
Zodia fericită a lunii iunie. Acești nativi vor avea parte de clipe de poveste
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții. Invitații au privit uimiți ce scoate din valiză
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro