23 apr. 2022 | 10:56

A turnat bicarbonat de sodiu în apa în care a fiert pastele. ‘Magia’ s-a petrecut în câteva minute

Diverse
A turnat bicarbonat de sodiu în apa în care a fiert pastele. 'Magia' s-a petrecut în câteva minute
A turnat bicarbonat de sodiu in apa in care a fiert pastele. Magia s-a petrecut in cateva minute

Cu toții știm faptul că trucurile cu bicarbonatul de sodiu au devenit extrem de populare, în ultimul timp, pe rețelele sociale. Acest praf minune al gospodăriei se poate folosi la curățat, gătit și pentru diverse alte întrebuințări. Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierb pastele.

Bicarbonatul de sodiu transformă spaghetele în tăiței

Ai încercat asta până acum? Bicarbonatul de sodiu este, cu siguranță, ingredientul minune al fiecărei gospodării. Praful magic este folosit la curățarea celor mai dificile suprafețe din casă, la gătit, în industria cosmetică și la diferite trucuri devenite virale pe rețelele sociale.

Când vine vorba de întrebuințările pe care bicarbonatul de sodiu le are în bucătărie, gospodinele au dezvăluit un secret de zile mari. Dacă torni bicarbonat de sodiu în apa în care fierb pastele, acestea se transformă în tăiței.

Cum are loc acest procedeu? Ei bine, aluatul de la tăieței conține o componentă minerală alcalină numită kansui, datorită căreia tăiețeii au nuanța de galen și o textură elastică. Acest rezultat se poate obține dacă turnăm puțin bicarbonat de sodiu în apa în care fierb spaghetele.

Asigură-te că vasul în care fierbi pastele nu este plin ochi. Totodată, gospodinele îți recomandă să nu folosești bicarbonat de sodiu în exces, deoarece gustul alimentelor se poate deteriora cu rapiditate.

Cum elimini urmele de vopsea de ouă cu bicarbonat de sodiu

Suntem în Săptămâna Mare, iar tradiția spune că în Joia Mare sau în Sâmbăta Mare, creștinii vopsesc ouăle de Paște. Oricât de distractivă și antrenantă ar fi această activitate de înroșire și ornare a ouălor festive, gospodinele știu cât de dificil este să scoți petele de vopsea de pe mâini sau de pe blatul de bucătărie.

Dacă te confrunți cu asemenea probleme, ei bine, internauții au găsit soluția potrivită pentru tine. Tot ce trebuie să faci este să iei o lavetă de curățat și să o înmoi în oțet și bicarbonat de sodiu.

Substanțele vor elimina, deîndată, petele lăsate de vopseaua de ouă pe suprafețele din bucătărie, precum blatul, masa sau chiar și scaunele din încăpere.

De asemenea, dacă te-ai pătat cu vopsea pe mâini, poți repeta procesul și să iei câteva picături de oțet în palmă și să freci mâinile împreună. Toarnă puțin praf de bicarbonat de sodiu în palme și freacă mâinile până când coloranții dispar complet. Apoi, clătește-te cu apă călduță.