Ai vopsea de ouă pe mâini? Trucurile eficiente care te ajută să te cureți

Ai vopsea de ouă pe mâini? Trucurile eficiente care te ajută să te cureți
Cum scoți vopseaua de ouă de Paște de pe mâini

Crearea ouălor de Paște folosind vopseaua de ouă este o tradiție care traversează multe culturi din întreaga lume. În România, este tipic să vopsești ouăle cu o simplă baie de colorant pe bază de apă, care este alcătuită în cea mai mare parte din coloranți alimentari simpli. Tehnica funcționează foarte bine până când vopseaua ajunge pe fața de masă, pe o cămașă sau pe covor. Cheia pentru o îndepărtare reușită a petelor este să le tratați cât mai repede posibil. Bucurați-vă de distracția vopsirii ouălor de Paște și evitați să vă faceți griji cu privire la pete. Le puteți îndepărta rapid și ușor. Aceleași tehnici funcționează și dacă folosiți coloranți naturali obținuți din coji de ceapă, sfeclă sau alte plante pentru a vopsi ouăle.

Cum scoți vopseaua de ouă de Paște de pe mâini

Odată cu Paștele care se apropie, este foarte probabil ca în programul tău să fie inclusă colorarea ouălor. Dar când distracția se termină, scoaterea acelui colorant supărător de pe mâinile tuturor va fi, fără îndoială, o problemă.

Așa că, de ce să nu fiți pregătiți pentru inevitabil? Încearcă aceste sfaturi de curățare și vopseaua curcubeului va dispărea cât ai zice pește.

Metoda 1: Apă și săpun

Înmoaie-ți mâinile într-un amestec de apă caldă și câteva picături de săpun. Începeți să frecați urmele de vopsea. În cele mai multe cazuri, acest lucru va fi suficient, așa că încercați întotdeauna acest lucru înainte de a folosi metode suplimentare.

Metoda 2: Săpun puternic

Încercați un detergent pentru mâini puternic sau un săpun special conceput pentru îndepărtarea colorantului pentru ouăle de Paște sau a substanțelor similare.

Încercați un săpun care conține piatră ponce, cum ar fi Lava Bar Soap, un agent foarte eficient. Frecați-l de-a lungul zonelor afectate, combinându-l cu o cremă hidratantă pentru a vă menține pielea sănătoasă și netedă.

Metoda 3: Pasta de dinți

Aplică puțină pastă de dinți pe petele de pe mâini folosind o pensulă, o pensulă de lac de unghii sau mâna ta. Frecați-o pe piele, pentru a desprinde urmele de vopsea de ouă de Paște.

Continuați până când mâinile sunt curățate de coloranți. Ștergeți-vă mâinile cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta orice rest de pastă de dinți sau vopsea de ouă de Paște.

Cel mai bun mod de a îndepărta vopseaua de ouă de Paște de pe mâini

Mai există o tehnică ușoară care ar putea funcționa cel mai bine și care necesită doar oțet și bicarbonat de sodiu. Începeți prin a vă clăti mâinile în apă.

Frecați-vă mâinile și clătiți-le până când cea mai mare parte din vopseaua de ouă de Paște nu se mai desprinde. Puteți folosi o lavetă pentru a accelera procesul.

Puneți oțet într-un bol și înmuiați o lavetă curată în el

Scoateți laveta și folosiți-o pentru a vă freca mâinile. Este posibil să fie nevoie să clătiți și să repetați de mai multe ori. Dacă pata este încă acolo, adăugați bicarbonat de sodiu în amestec.

Puneți o cantitate mică pe mâini și frecați-le împreună. Dacă acest lucru nu are grijă de petele rămase, puteți încerca să alternați etapele de oțet și bicarbonat de sodiu sau să le amestecați împreună pe mâini și să frecați.

Doar asigurați-vă că clătiți bine între etape.

Cum să scoateți vopseaua de ouă de Paște din bucătărie

Mobilierul de bucătărie este menit să suporte o bătaie destul de puternică, ceea ce înseamnă că, de obicei, pot rezista la majoritatea alimentelor și lichidelor. De obicei, este nevoie doar de un burete cu un spray de curățare sau de șervețele de bucătărie pentru a curăța mizeria.

Cu excepția cazului în care este vorba de vopsea de ouă de Paște vărsată pe tot blatul. În acest caz, nu intrați în panică. Luați câteva prosoape și spălați cât mai mult colorant de pe tejghea.

Dacă prosoapele uscate sau umede nu fac treaba, puteți încerca să folosiți oțet și apă. Consultați „cele mai bune modalități de a elimina vopseaua de ouă de Paște de pe mâini” de mai sus.

De asemenea, puteți încerca metoda pastei de dinți. Folosiți doar o cantitate mică și frecați ușor cu o periuță de dinți. Acest lucru ar trebui să fie sigur pentru majoritatea blaturilor, dar este întotdeauna cel mai bine să începeți cu o zonă mică și să o testați.

Cum să scoți vopseaua de ouă de Paște de pe masă

Cel mai bine este să vă acoperiți masa cu o față de masă din plastic înainte de a începe să vopsiți ouăle. Dar dacă ați sărit peste acest pas, există câteva lucruri pe care le puteți încerca pentru a îndepărta vopseaua de ouă de Paște de pe masă.

Oțetul și bicarbonatul de sodiu nu funcționează doar pe mâini, dar aceste două articole de uz casnic populare pot fi folosite și pe masa ta. Încercați mai întâi oțetul amestecat cu apă caldă.

Combinați 1/4 de cană de oțet cu o cană de apă caldă și începeți cu o zonă mică. Puneți o cantitate mică de amestec pe pată și frecați-o cu o cârpă curată. Lăsați să acționeze câteva minute și apoi spălați-o cu o cârpă umedă. Este posibil să fie nevoie să uscați masa cu o cârpă curată.

Puteți încerca ă amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu și o linguriță de apă până când se formează o pastă subțire. Aplicați-o pe pată și frecați-o ușor cu o cârpă moale până când vopseaua dispare.

Asigurați-vă că ați verificat dacă detergentul sau produsul pe care îl folosiți este sigur pentru această suprafață. Consultați producătorul sau căutați online pentru a găsi aceste informații.

Este sigură vopseaua de ouă de Paște?

Dacă colorarea ouălor de Paște se află pe lista de distracție a familiei tale, s-ar putea să te întrebi „Este sigură vopseaua pentru ouă de Paște?”.

Vopseaua de ouă de Paște este sigură, doar asigurați-vă că achiziționați kiturile din magazin. Asigură-te că folosești coloranți siguri pentru alimente, care pot fi găsiți în secțiunea de copt din magazinul alimentar.

Putem mânca vopsea pentru ouă de Paște?

Coloranții pentru ouăle de Paște care sunt de calitate alimentară sau care sunt făcuți acasă cu ingrediente naturale pot fi consumați în siguranță. Specialiștii spun că multe truse de coloranți sunt făcute cu coloranți pe bază de legume și coloranți alimentari, așa că sunt în general sigure. Totuși, nu se recomandă să mănânci ouă vopsite cu hack-uri, cum ar fi crema de ras.

O altă recomandare este să fim atenți la siguranța alimentară și să nu mâncăm ouă care au fost lăsate afară la soare sau care au fost lăsate mai mult de o săptămână. Acest lucru vă va ajuta să vă protejați și familia de bolile de origine alimentară.

Medicii de medicină integrativă spun că, deși este sigur să mâncați ouăle, este important să fiți atenți la substanțele chimice din coloranți, inclusiv roșu 40, albastru 1 și galben 5.

O mulțime de oameni evită acești coloranți și preferă să limiteze cantitatea la care sunt expuși copiii lor. Unii copii și adulți pot fi deosebit de sensibili la coloranții alimentari și ar putea dori să se ferească de consumul de ouă cu aceste ingrediente.