În sezonul ploios dar și în anotimpul rece, gospodinele se îndreaptă spre rețete de preparate culinare mai bogate în calorii. Desigur, sarmalele reprezintă una dintre mâncărurile favorite ale românilor, în special cele făcute cu foi de varză. Iată un truc genial care te ajută să pregătești varza pentru sarmale. Durează doar câteva minute.
Atunci când te pregătești să prepari sarmale pentru familia ta, trebuie să ții cont de anumite trucuri. Cei de la Savuros TV au pus la cale o rețetă genială de sarmale moderne, preparate într-un stil neconvențional.
Înainte de a te apuca de sarmale, gospodinele trebuie să fiarbă varza, pentru ca foile să se desfacă și, astfel, să se înmoaie. Secretul pe care internauții îl folosesc este următorul.
Pentru început, crestezi varza în patru și o pui într-o pungă. Apoi, torni 1 litru și jumătate de apă fierbinte și închizi punga foarte bine, preț de 20 de minute.
După ce s-a scurs timpul, verși apa din pungă și pui varza pe tocătorul de lemn. Astfel, vei observa că foile de varză s-au deschis și poți prepara sarmalele numaidecât. Pentru rețeta modernă de sarmale, ai nevoie de următoarele ingrediente:
Dacă te-ai săturat de modalitatea clasică de a împături sarmalele, cei de la Savuros TV au pus la cale o rețetă genială pentru a face sarmale într-o manieră distractivă și modernă, pe gustul tinerilor.
După ce ai urmat instrucțiunile de mai sus și au scos varza din punga cu apă fierbinte, vei observa că foile s-au desfăcut cu ușurință. Următorul pas presupune să iei o tavă de brioșe și să așezi fiecare foaie de varză în parte, în formele mici și rotunde.
Pui carnea tocată într-un bol, peste care vei adăuga ardeii pe care i-ai tocat feliuțe. Adaugi orezul prefiert anterior, oul, pesmetul, roșiile tăiate cubulețe, sare și piper. Amestecă manual toate ingredientele. Poți folosi o mănușă chirurgicală, dacă nu vrei să te murdărești pe degete.
Apoi, împarți compoziția în două. Vei umple fiecare foaie de varză cu câte o lingură de amestec, peste care vei adăuga câte o felie mică, rotundă, de cașcaval.
Revii cu al doilea strat de carne toacată, apoi împăturești sarmalele ca și când ai pune capace unor brioșe. După ce ai terminat de aranjat sarmalele, trebuie să pui tava la cuptorul preîncălzit la 200 grade, pentru 30 de minute.
La final, scoți sarmalele din tavă și le așezi pe farfurie. Poftă bună!