Greşeala pe care o fac româncele când gătesc sarmale. Doar aşa ies pufoase, ce trebuie să pui în compoziţie neapărat

Greşeala pe care o fac româncele când gătesc sarmale. Doar aşa ies pufoase, ce trebuie să pui în compoziţie neapărat
Ce trebuie să pui în compoziția sarmalelor pentru a ieși pufoase. Sfat primit de la cele mai experimentate gospodine.

Dacă nu ai ajuns încă la maturitatea culinară, prepararea sarmalelor poate să îți dea adevărate bătăi de cap. Totuși, nu există o rețetă de bază care să îți facă munca mai ușoară. Poți găti sarmale în funcție de propriile tale preferințe – cu mai puțin sau mai mult orez, cu ceapă necălită sau prăjită sau cu diverse tipuri de condimente. În schimb, poți apela la câteva trucuri care te vor ajuta să te bucuri de cel mai savuros tip de mâncare tradițională. Află în rândurile de mai jos ce trebuie să pui în compoziția sarmalelor pentru a ieși pufoase.

Ce trebuie să pui în compoziția sarmalelor pentru a ieși pufoase

Indiferent de preferințele pe care le ai când vine vorba despre sarmale, există câteva trucuri de bază de care trebuie să ții cont pentru a te bucura de o textură bună a acestora. Mai întâi de toate, trebuie să accentuăm că frunzele de varză murată în care vei rula compoziția pentru sarmale trebuie lăsate cel puțin 24 de ore în apă fierbinte. În acest fel, vei elimina excesul de sare din frunzele de varză.

Este, de asemenea, foarte important să folosești o cantitate potrivită de apă în compoziția pentru sarmale. Apa va ajuta orezul să dispună de suficient lichid când fierbe. Dacă adaugi câteva linguri de apă rece în compoziție, chiar înainte de a o rula în frunze de varză, sărmăluțele vor ieși pufoase. Sau, mai bine zis, compoziția va avea o textură foarte moale.

În rândurile de mai jos vă prezentăm o rețetă simplă de sarmale, pe bază de carne și orez. Respectă pas cu pas indicațiile și, la final, vei savura sarmale cum nu ai mai gustat vreodată.

Cea mai simplă rețetă de sarmale cu carne de porc și orez pufos

Ingrediente:

 • 1 kilogram de carne de porc tocată;
 • 100 grame de orez;
 • 150 ml de apă + câteva linguri de apă rece;
 • 1 ceapă;
 • 100 ml suc de roșii;
 • condimente (piper, cimbru, foaie de dafin, sare, în funcție de preferințe);
 • 2 verze murate.

Mod de preparare:

 1. Se toacă ceapa și se călește în puțin ulei, timp de un minut sau două. Atenție, nu prăji ceapa prea mult, fiindcă va obține o textură ofilită. Vezi aici la ce trucuri să apelezi când prăjești ceapă.
 2. Se dă carnea de porc prin mașina de tocat, dacă nu este deja tocată.
 3. Se să ceapa prin mașina de tocat.
 4. Se amestecă într-un vas carnea tocată cu ceapa.
 5. Se spală bine orezul și se lasă la scurs, după care se adaugă în acesta un vârf de linguriță cu piper măcinat și 150 ml de apă.
 6. Se adaugă orezul în compoziția de carne cu ceapă.
 7. Se amestecă compoziția până la omogenizarea ei.
 8. Se adaugă câteva linguri de apă rece în compoziție, chiar înainte de rularea cărnii în frunza de varză, pentru ca orezul să devină pufos.
 9. Se pune o foaie de varză în palmă, în care se adaugă o lingură de compoziție. Foaia de varză trebuie rulată și îndesată la capete, astfel încât compoziția de carne să nu iasă din ea când lași sarmalele la fiert.
 10. Se toacă o parte din varza murată și se așază pe fundul oalei pentru sarmale.
 11. Se așază sarmalele în oală, în straturi suprapuse. Între rândurile de sarmale se adaugă câte o foaie de dafin, cimbru sau alte condimente, în funcție de preferințe.
 12. Se adaugă 100 ml de suc de roșii.
 13. Se completează, până la acoperirea sarmalelor, cu apă fierbinte.
 14. Se pune capacul la oală și se lasă la fiert, la flacără mică, pentru aproximativ două ore.