Ce să faci dacă varza pentru sarmale este prea acră sau prea sărată. Secretul știut de gospodinele pricepute

Ce să faci dacă varza pentru sarmale este prea acră sau prea sărată. Secretul știut de gospodinele pricepute
Ce faci cu varza pentru sarmale prea acră sau prea sărată? Cum poți să prepari ușor cele mai bune sarmale.

Varza murată este una dintre cele mai bune delicatese din bucătăria românească. Aceasta poate fi folosită la o mulțime de mâncăruri. Leguma oferă o aromă aparte în mod special sarmalelor, dar poate fi folosită și la prepararea diverselor salate de sezon. Ce faci, însă, dacă te confrunți cu o varza pentru sarmale prea acră sau prea sărată? Află în rândurile de mai jos cum poți să reduci excesul de sare din varză, pentru a putea folosi frunzele la sarmale.

Cum pregătești frunzele de varză pentru sarmale

Fiecare gospodină are propriile sale preferințe când vine vorba despre gătitul sarmalelor. Unele le prepară cu viță de vie, altele cu frunze de varză. Totuși, modul tradițional de gătire a sarmalelor implică folosire frunzelor de varză. Și acestea pot să fie pregătite în mai multe feluri.

Unele bucătărese fierb varza pe loc, chiar înainte de a o folosi la sarmale. Există mai multe modalități de pregătire a frunzelor de varză. Una dintre ele implică folosirea multicooker-ului. Tot ce trebuie să faci este să îndepărtezi cotorul legumei, să pui varza în multicooker și să adaugi puțină apă.

Setează aparatul la programul „Fierbere” și lasă varza astfel pentru câteva minute. În scurt timp, aceasta se va înmuia. Frunzele de varză se vor desprinde cu ușurință și vor putea fi folosite fără probleme la prepararea sarmalelor.

O altă modalitate de a pregăti varza pentru sarmale este fierberea sa pe flacăra de la aragaz. Pur și simplu îndepărtezi cotorul legumei, precum în cazul amintit anterior, și pui varza la fiert în apă cu sare până când frunzele se desprind de la sine. Desigur, ulterior, varza trebuie lăsată la răcit.

Ce faci cu varza pentru sarmale prea acră sau prea sărată

Poți pregăti frunzele de varză pentru sarmale și în cuptorul cu microunde. Îndepărtezi, la fel, cotorul legumei, pui varza pe o farfurie și o introduci în cuptorul cu microunde. Setează un program de încălzire care să funcționeze pentru aproximativ 6-7 minute, la putere maximă.

Treptat, câte cinci, șase frunze se vor separa cu ușurință de restul legumei. Scoate frunzele cu pricina și repetă procesul de încălzire până când toate frunzele de varză sunt înmuiate și pot fi folosite la prepararea sarmalelor.

Așa cum am spus, modalitatea tradițională de a găti sarmale presupune folosirea de varză. Însă majoritatea bucătăreselor preferă să utilizeze varză pusă la murat toamna. De multe ori, aceasta poate fi prea acră sau prea sărată. Pentru a îndepărta excesul de sare din frunzele de varză, este recomandat să fie pregătite cu o zi înainte.

Citește și: Cum alegi cea mai bună varză pentru murat din piaţă. Cum trebuie să fie frunzele ei, de fapt

Se lasă frunzele de varză în apă fierbinte, timp de 24 de ore, înainte de a pregăti sarmalele. O dată la câteva ore, se schimbă apa cu sare și se înlocuiește cu alta curată.