A rezistat două zile în pădure, cu piciorul rupt: ce l-a motivat să meargă mai departe

Autor: Puiu Alexandru - 07:32, 19 sept. 2019

Foarte mulți aventurieri își riscă viața urcând singuri pe munte. Niciodată nu știi ce se poate întâmpla, după cum a experimentat pe propria piele un bărbat din Australia.

Beneficiile mersului pe munte sunt semnificative. Ai foarte multe de câștigat dacă te ambiționezi să mergi câteva ore sau câteva zile prin aerul curat al pădurii. În același timp, acel timp de efort implică o responsabilitate teribilă și o serie semnificativă de măsuri de precauție. Indiferent cât de simplu pare un traseu montan, niciodată nu ar trebui să-l urmezi singur. Nu de alta, dar dacă pățești ceva, s-ar putea să treacă mai multe zile până te găsește cineva, dacă te mai găsește vreodată.

Aceasta a fost și frica lui Neil Parker din Australia, care a căzut duminică de la o înălțime de șase metri, din vârful unei cascade, într-o expediție montană. Atunci, bărbatul în vârstă de 54 de ani și-a rupt piciorul. Dacă vroia însă să supraviețuiască, trebuia însă să ignore suferința cruntă la care era supus.

Timp de două zile s-a deplasat cu piciorul rupt în Munții Nebo, din nord-vestul orașului Brisbane, conform celor de la CNN. „A fost o agonie permanentă… înaintam un metru și jumătate și apoi trebuia să mă opresc pentru a mă odihni”, a spus Parker.

În tot acest timp, nu a putut să doarmă aproape deloc, din cauza durerii, a băut apă dintr-un pârâu și a încercat să tragă cât a putut de mult de alimentele pe care le avea la el. Singurul său noroc a constat în vremea de afară. Nu a plouat, iar pe timpul zilei au fost 31 de grade. Noaptea însă, temperatura scădea până la 6 grade.

„Primul lucru la care m-am gândit când am fost salvat a fost că nu voi muri aici, că voi trăi. Am reușit să supraviețuiesc datorită antrenamentului propriu și datorită experiențelor pe care mi le-au împărtășit alți oameni”, a mai spus Neil Parker. Pe parcursul celor două zile, bărbatul a fost ambiționat de gândul că familia îl așteaptă acasă. Miercuri, a fost zărit de un elicopter de salvamontiști care l-a transportat la spital, pentru îngrijiri.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI