Ce se întâmplă dacă îți combini zațul de cafea și cojile de ouă uscate. Sigur nu știai ce ‘magie’ se întâmplă

Ce se întâmplă dacă îți combini zațul de cafea și cojile de ouă uscate. Sigur nu știai ce ‘magie’ se întâmplă
Ce poți face cu zaț de cafea, coji de portocale și ouă uscate?

Sigur vei repeta acest truc după ce îl vei încerca prima oară! E de ajuns să te folosești de aceste ingrediente o dată și te vei îndrăgosti de rezultat și beneficiile sale. Ce poți face cu zaț de cafea, coji de portocale și ouă uscate?

Zaț de cafea, coji de portocale și ouă uscate. Ce poți face cu aceste ingrediente?

Toți oamenii le consumă în diverse stări. Cafeaua în moduri diferite cu multe arome adăugate, zahăr și lapte, coaja de portocală la mâncare sau produse de patiserie și ouăle fac deja parte din alimentația multora în toate felurile posibile în care pot fi gătite.

Iată că un om a descoperit cum să se folosească de toate trei pentru o grădină mai prosperă. Concret, zațul de cafea, cojile de portocală și ouăle uscate formează un îngrășământ natural extraordinar.

Mod de preparare: Lasă la uscat cojile de ouă și fă-le bucățele mici după ce le-ai lăsat la soare câteva ore bune sau chiar o zi. Amestecă-le cu cojile de portocale și cu zațul de cafea rămas din câteva dimineți.

E recomandat să faci o cantitate mai mare, așa că păstrează ingredientele dintr-o săptămână, mai ales dacă stai la curte și te bucuri de grădină. Poți să presari compoziția în glastra cu flori sau direct în pământul în care îți crești flori sau fructe și legume. E o metodă simplă, te scapă de ceva ce oricum ai arunca în mod normal și e potrivită pentru plante pentru că e 100% un produs natural. 

Desigur că o altă variantă ar fi să folosești deja bălegar, dar cea menționată anterior este una mai plăcută și frumos mirositoare. Te poți folosi și doar de zațul de cafea, dar efectele asupra plantelor tale se vor vedea mai greu, pentru că ouăle cu în componența lor calciul cu care ajută mult.

Altă variată

„Pentru pregatirea acestui tip de ingrasamant se taiei un kilogram de urzici proaspete si se pune intr-o galeata cu aproximativ 10 l de apa. Pentru economisirea apei, apa de poaie este ideala. Puteti amesteca de asemenea, frunzele de urzica direct in sol atunci cand plantati. Frunzele puse in apa se lasa la macerat aproximativ doua saptamani. Ingrasamantul este gata atunci cand apa devine inchisa la culoare si s-a oprit din spumare. Se dilueaza cu apa jumatate de litru din lichidul rezultat intr-o stropitoare de 10 litri si se stropesc plantele o data sau de doua ori pe saptamana. Acest ingrasamant este benefic pentru toate plantele de interior dar si pentru brazdele de plante cu exceptia fasolei, mazarei si cepei”
(Sursa: gardena.com)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI