A pus un vas de oțet pe scaunul din mașină și a lăsat așa 12 ore. Ce s-a întâmplat după este uimitor

de: Năstase Mirabela
11 10. 2021

Ce se întâmplă dacă lași un vas de oțet pe scaunul mașinii tale timp de 12 ore. S-ar putea să vrei să repeți acest truc cât mai des deoarece îți va veni cu siguranță în ajutor.

A pus un vas de oțet pe scaunul din mașină și a lăsat așa 12 ore

Acest truc te ajută în situația în care te confrunți cu mirosuri grele în interiorul mașinii și nu știi cum să scapi de ele. Evident, ca să elimini mirosurile neplăcute din mașină este importantă curățenia. Însă dacă și după revizia anuală a instalației de climatizare și înlocuirea filtrului de polen aceste mirosuri neplăcute vor persista este cazul să apelezi la trucul pe care ți-l prezentăm mai jos.

Prin urmare, tot ce trebuie să faci ca să elimini mirosurile grele din mașină este să pui la fiert un ou într-un vas cu oțet. Când a fiert, trebuie să muți vasul în interiorul mașinii, să închizi geamurile și portierele și să îl lași acolo vreme de 10-12 ore. Se scoate apoi vasul cu oțet și se aerisește foarte bine habitaclul întrucât vaporii de oțet sunt toxici pentru organism.

Un alt truc ca să îndepărtezi mirosul neplăcut din interiorul mașinii este să presari bicarbonat de sodiu pe covorașe și pe sub scaune și să îl lași să acționeze câteva ore, poate chiar o noapte întreagă.

A doua zi se îndepărtează praful de bicarbonat cu aspiratorul și se aerisește foarte bine mașina. De asemenea, o altă metodă de a elimina mirosul neplăcut din tapițeria mașinii este să o cureți cu o soluție compusă din apă și din granule de muștar. Se poate folosi chiar și o bucată de carbon vegetal, al fel ca în cazurile de mirosuri greoaie din frigidere.

Cauze ale mirosului neplăcut în interiorul mașinii

Pe lângă resturi de mâncare uitate sau fumatul în mașină, alte cauze ale mirosului neplăcut din mașină pot fi bacteriile din instalația de aer condiționat și filtrul de polen înfundat.

În prima situație, în cazul în care aerul condiționat emană un miros greoi atunci când este pornit, înseamnă că are bacterii pe evaporator și în ventilator. Dacă așa stau lucrurile, atunci instalația de aer condiționat trebuie dezinfectată, deoarece aerul contaminat nu este unul sănătos. Poți să dezinfectezi și tu instalația, folosind un aerosol care se evaporă în interiorul mașinii sau o spumă ce se împrăștie direct în evaporator.

În a doua situație, cea în care filtrul de polen este înfundat, atunci se recomandă schimbarea filtrul de habitaclu o dată pe an, cu toate că există producători auto care recomandă schimbarea acestuia odată la doi ani. Trebuie să alegi un filtru de polen cu carbon activ care te va proteja de praf, de polen și de compușii chimici din aer.