Curățenia băii este o activitate care nu este pe placul tuturor, dar care trebuie făcută oricum, pentru că este vorba despre igiena din interiorul unei case.
Baia este printre cele mai mari focare de germeni și bacterii. Un truc interesant care îți va face toaleta mai igienizată constă în a pune un cățel de usturoi chiar în interiorul vasului de toaletă.
Nu toată lumea știe însă că este posibil să folosim și produse mai ecologice, făcute în casă, profitând de ceea ce ne oferă natura.
Soluția pentru dezinfectarea toaletei este extrem de eficientă, dar și foarte economică. De fapt, este vorba de a folosi doar un cățel de usturoi.
Usturoiul este un produs de grădină, care este folosit în principal în bucătărie în scopuri alimentare. Nu toată lumea știe, însă, că are și alte proprietăți interesante, excelente pentru sănătatea omului, dar și pentru curățenia casei.
Este o legumă care conține alicină, o substanță care, printre altele, este antiseptică, adică împiedică dezvoltarea microorganismelor infecțioase.
Tocmai pentru că este antiseptică, alicina conținută în usturoi poate fi exploatată pentru dezinfectarea toaletei. Într-adevăr, ea poate oferi protecție împotriva bacteriilor, dar poate și bloca dezvoltarea ciupercilor.
Rezultatele obținute, în urma unei proceduri corecte, sunt întotdeauna foarte eficiente din punct de vedere al igienei. Dar cum se procedează?
Toaleta poate fi curățată cu substanțe chimice și poluante, dar dacă dorești să limitezi utilizarea acestora, recurgând pe cât posibil la sisteme mai naturale și mai eco-sustenabile, igienizează cu un cățel de usturoi.
Pentru a proceda la eliminarea și la împiedicarea dezvoltării agenților patogeni, trebuie urmate aceste indicații:
Decojește un cățel de usturoi și pune-l în toaletă.Fă acest lucru seara, înainte de a merge la culcare: de obicei, baia este mai puțin folosită noaptea. Dacă toaleta este folosită în timpul nopții, va fi necesar să repeți operațiunea pentru fiecare utilizare.
Dimineața, trage apa în toaletă. Această procedură simplă, dacă se face de două ori pe săptămână, va contribui la o bună dezinfecție.
Pe lângă sistemul descris mai sus, există și o altă procedură, ceva mai lungă, care, pe lângă dezinfectare, permite și îndepărtarea eventualelor pete galbene din vasul de toaletă.
Iată în ce constă: