A pus spirt peste petele de iarbă și nu i-a venit să creadă ce vede cu ochii. Ce truc genial!

A pus spirt peste petele de iarbă și nu i-a venit să creadă ce vede cu ochii. Ce truc genial!
Spirtul curăță petele de iarbă

Se știe că spirtul medicinal este un foarte bun dezinfectant, dar are mai multe întrebuințări de care sigur nu știai, printre care faptul că scoatele petele de iarbă de pe hainele tale. Iată, așadar, câteva dintre întrebuințările spirtului medicinal.

A pus spirt peste petele de iarbă și nu i-a venit să creadă ce vede cu ochii

Spirtul medicinal înlocuiește deodarantul. Dacă ai uitat să îți dai cu deodarant, spirtul te poate salva din încurcătură. Acesta neutralizează bacteriile ce cauzează mirosul neplăcut, deși nu este o soluție pe termen lung, întrucât poate să irite pielea.

Spirtul medicinal funcționează ca lichid pentru spălarea parbrizului. Dacă vrei să obții un produs pentru ștergerea parbrizului, chiar și iarna când temperaturile sunt scăzute, trebuie să torni un sfert de cană de spirt într-un vas mai mare. Se adaugă o cană de apă și două lingurițe de detergent de rufe ori detergent lichid de vase.

Spirtul medicinal dezinfectează încălțămintea sport. Dacă observi deci că pantofii sport au miros urât, se poate rezolva asta dacă folosești spirt. Poți să cureți delicat pantofii sport cu o bucată de cârpă îmbibată în spirt sau poți folosi un pulverizator. Pune apoi încălțămintea afară, la uscat.

Alte întrebuințări ale spirtului medicinal

Spirtul medicinal elimină și mirosul de usturoi de pe mâini. Se știe că dacă ai curățat sau ai tocat usturoi, mirosul de imprimă pe mâini. De această problemă te scapă tot spirtul, așadar, toarnă puțin în palme și freacă apoi mâinile. După ce spirtul s-a evaporat, spală-te cu săpun, iar mirosul de ustoroi o să dispară.

Spirtul medicinal te scapă și de petele de iarbă de pe haine. Tot ce trebuie să faci este să torni câteva picături de spirt pe pată, apoi aștepți vreme de 10 minute, după care speli hainele. Petele de iarbă vor dispărea.

Ca și întrebuințări, spirtul mai poate lărgi și încălțămintea strâmtă. Pentru asta, se îmbibă cu spirt două șosete, apoi se întroduc în interiorul pantofilor. Pielea naturală se va lăsa, devenind mai moale și mai flexibilă.

O altă întrebuințarea a spirtului medicinal este aceea de a curăța eficient electrocasnicele. El va îndepărta eficient petele, chiar și pe cele de grăsimi. Pentru asta, înmoaie puțină vată, un disc demachiant sau o cârpă și freacă zonele mudare.

Spirtul medicinal curăță și geamurile. Dacă îl folosești, sticla ferestrelor va fi mult mai curată, dacă vei folosi la curățarea lor o soluţia pe bază de spirt, amoniac şi detergent.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI