Ce se întâmplă dacă pui scorțișoară în ghiveciul plantelor? Un gospodar a făcut acest experiment, iar după câteva zile a văzut schimbările fabuloase care s-au produs. Trucul este genial și te scapă de o cheltuială în plus pe produse din supermarket-uri.
Apar din ce în ce mai multe trucuri benefice pentru gospodari care să îi ajute să nu mai rupă atât de mulți bani din bugetul familiei pentru produse din magazine, dar și să facă totul natural, la ei acasă. Există câteva detalii care te vor ajuta să ai o grădină impecabilă și să ai grijă de plantele pe care le ai puse în ghivece ca decorațiuni din apropierea geamurilor casei și nu numai. Ai toate ingredientele de care ai nevoie chiar în bucătăria sau cămara ta!
Cum să elimini profilaxia mucegaiului din ghiveci?
Multe dintre plante au mucegai, iar pentru asta trebuie întâi de toate să înlături stratul superior al solului și să amesteci pământ nou cu 1 lingură de scorțișoară. Așează totul în josul recipientului și afână totul periodic. Este recomandat să uzi planta cu soluție de suc de lămâie în loc de apă o dată la două săptămâni. Pentru aceasta ai nevoie de: 1 pahar de apă și 2 lingurițe de lămâie sau un vârf de acid citric.
Un alt produs eficient pentru problema în cauză este usturoiul. Curăța și taie mărunt câțiva căței de usturoi și îngroapă-i alături de plantă, la o adâncime mică, ulterior udă-o. Abia după ce se usucă pământul poți îndepărta fără grijă usturoiul. Procedura poate fi făcută la fiecare udare, iar efectul este garantat, simplu și ieftin.
Din ce în ce mai mulți gospodari preferă metode de îngrijire cât mai naturale, iar dacă acestea sunt și ieftine și nu-i mai deranjează atât de mult la buzunare pe cât cele de specialitate este cu atât mai bine. Un fertilizator eficient poate să fie obținut rapid cu ajutorul zahărului.
Presară uniform 1 linguriță de zahăr deasupra solului înainte să-l uzi sau dizolvă două lingurițe de zahăr într-un pahar de apă cu care să uzi plantele. Fertilizarea se face o dată pe lună până când planta se revigorează complet. Zahărul se descompune în fructoză și glucoză după dizolvare, iar cea din urmă are două funcții importante pentru plante:
-servește drept “material de construcție”, adică din glucoză se alcătuiesc molecule organice complexe (amidon, celuloză, lipide, proteine, acizi nucleici etc.)
-reprezintă o sursă de energie pentru toate procesele vitale ale plantelor, cum ar fi respirația, dezvoltarea țesuturilor, însușirea elementelor nutritive etc.